Amenajarea gradinii

# cum cresti cartofi dulci acasa # crestere cartofi dulci #cartofi dulci

Cum sa cresti cartofi dulci acasa, cu un simplu cartof pe care-l ai in casa

Daca esti gradinar incepator si simti ca nu ai mana formata, dar totusi vrei sa cresti proprii cartofi dulci, este important sa stii ca-I poti creste fara probleme, chiar si in apartament, nu doar in gradina. 

 

Cartofii dulci sunt confundati, in mod normal, cu plantele cataratoare.  Cu toate acestea, planta nu este una cataratoare iar speciile de cartofi nu se pot agata singuri de suporturile de sustinere.

Avantajul cresterii cartofilor dulci este ca acestia creste rapid. Cu toate acestea, au nevoie de ajutor pentru a se catara pe o suprafata. Spre deosebire de plantele cataratoare, cartofii dulci nu se catara singuri.

Tulpinile cartofilor dulci sunt subtiri, ceea ce transforma aceste plante in unele elegante. Asadar, pregateste-te sa cresti chiar tu cartofi dulci acasa, si incepe prin a confectiona un suport pe care sa se catere. Va fi necesar sa ii legi pentru a le sustine greutatea.

Cum sa cresti cartofi dulci acasa

Exista multe varietati de cartofi dulci, unele dintre ele trebuie sa fie plantate in plina lumina solara, altele cresc perfect in zone mai umbroase, sau chiar in interior. Alege asadar o specie care se potriveste conditiilor de mediu din locul in care doresti sa-i plantezi. Aceste plante cresc singure, asadar sunt ideale pentru cei care nu au timp sa se ocupe de ele.

Tot ce ai nevoie este un cartof dulce mare si un recipient cu apa. Pune cartoful dulce cu capatul ascutit intr-un pahar cu apa, dar pastreaza o treime din cartof la suprafata apei. Poti sustine cartoful cu ajutorul unor scobitori.

Asaza paharul intr-un loc luminos si ai grija sa-i schimbi apa saptamanal (sau de cate ori ramane fara apa). In doar o saptamana de la plantare vei observa ca apar radacini si mai multi germeni. In doar o luna planta va deveni uriasa si nu iti mai ramane decat sa o muti in pamant.

Daca plantezi cartofii in ghiveci, in interior, asigura-te ca ii legi pe o scarita , indrumandu-le directia de crestere. Dezavantajul cartofilor dulci crescuti in ghivece este ca nu iti vor oferi roade bogate in toamna.

Daca ii plantezi in gradina, leaga-i pe suportul preagatit pentru ei. In plus, daca ii plantezi in gradina, in toamna te vei putea bucura de cartofi dulci crescuti chiar de tine.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului