Amenajarea gradinii

#organizare sezon de primavara #sezon de primavara #primavara

Cum ne organizam gradina pentru sezonul de primavara

 

Ah, primavara, timpul minunat in care gradina prinde viata din nou! Ne adunam cu totii in jurul mesei de gradina de lemn, inconjurata de scaune confortabile, pentru a sarbatori inceputul unui nou sezon plin de promisiuni. Iar cand ne referim la acestea,  nu vorbim doar de simple corpuri de mobilier. Acestea sunt punctele forte care creioneaza oazele de liniste din paradisul nostru verde si locuri de conexiune si regenerare. Cum aducem un suflu proaspat in gradina -  etape pas cu pas

Incepem prin a organiza gradina intr-un mod care sa ne aduca bucurie si inspiratie. Indepartam resturile vegetale lasate de trecerea iernii si curatam cu grija patul de flori, pregatindu-l pentru explozia de culoare si mireasma care urmeaza. Florile si arbustii,  plantele cu ceva ani in urma, isi intind frunzele, gata sa ofere un spectacol de primavara de neuitat.

In mijlocul acestei oaze de frumusete, asezam masa de gradina lemn, ca o piatra pretioasa intr-un inel de flori. Cu siguranta si in acest an este zona unde ne adunam cu familia si prietenii, pentru a sarbatori viata si natura. Lumina soarelui se strecoara printre crengile copacilor, creand o atmosfera magica si calda in jurul nostru. 

Utilizam masa de gradina de lemn din sezonul trecut, asa ca ii oferim un aer proaspat cu ajutorul unui strat de lac special. Alegem un produs care asigura si protectie impotriva umiditatii si a radiatiilor UV. 

Anul acesta ne dorim scaune de gradina, cu spatare  elegante si sezuturile moi, asa ca pornim intr-o incursiune online, in cautarea celor mai potrivite articole. Oferta magazinelor specializate este vasta, iar descoperirea celor mai bune produse se dovedeste a fi o provocare.  Totusi ne oprim atentia asupra unui set format din doua scaune din lemn de acacia, si recunoastem ca decizia este una dificila, intrucat si variantele din lemn de tec ne-au impresionat cu liniile curbe si moderne.  Cu decorul aproape finalizat, aici, in gradina noastra, ne simtim cu adevarat in armonie cu lumea din jurul nostru. Respiram adanc aerul proaspat si ne hranim sufletele cu frumusetea din jur.

Impactul asupra sanatatii noastre fizice si a bunastarii psihice este imens. Petrecand timp in aer liber, ne incarcam bateriile si ne revitalizam trupurile obosite. Lumina soarelui ne umple de energie, iar mirosurile proaspete ale florilor ne invioreaza simturile. Si cand ne asezam la masa de gradina, conexiunea cu natura devine completa. Suntem parte din acest peisaj minunat, iar asta ne aduce o stare de fericire si implinire interioara.

Ne mai ramane doar sa alegem accesorii de gradina, si ne-am propus sa ne orientam catre cele cu accente orientale, asa ca integram felinare in forma de pagode si jardiniere cu picioare in care ne-am propus sa plantam iarba de pampas.

Asadar, cand ne organizam gradina pentru sezonul de primavara, nu uitam sa punem in centrul ei masa de gradina de lemn si scaunele confortabile. Aceste piese de mobilier nu sunt doar accesorii exterioare, ci poarta catre un univers al fericirii si regenerarii. Impreuna, ele transforma gradina noastra intr-o oaza de frumusete si liniste, unde sanatatea noastra fizica si bunastarea noastra psihica sunt cele mai importante prioritati.

FOTO: stock.adobe.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului