Gradina

#cancer busuioc de camp #buruiana de camp #busuioc de camp

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Folosit de vanatorii amerindienii in realizarea potiunilor pe care le beau inainte de a merge la vanatoare, apoi de chinezi in tratarea cancerului, busuiocul de camp este la ora actuala una dintre principalele buruieni de camp bune pentru tratarea multor afectiuni.

Busuiocul de camp–Prunella Vulgaris este o planta perena nepretentioasa, creste bine in aproape orice tip de sol, creste atat la soare cat si la umbra. Busuiocul de camp se poate intalni prin pasuni si fanete, prin tufisuri si paduri din zona de deal si pana la munte. De asemena, busuiocul de camp se poate planta si in gradina, la marginea aleilor, jardiniere sau ghivece mari. Busuiocul de camp are flori albastre-violet, infloreste din iunie pana la sfarsitul lunii august, iar florile sunt foarte atractive pentru fluturi si albine.

Ca denumire populara, Busuiocul de camp mai este cunoscut ca si Buruiana de buba rea, Coroaba, Gluga-ciobanului, Iarba lui Antonie, Iarba-lupariei, Iarba neagra, Iarba-soparlei, Izma salbatica, Plescaita, Rupturi, Soparlita. Busuiocul de camp este o planta perena cu o tulpina dreapta sau ascendenta de 40 cm inaltime, de culoare verde sau violacee si frunze ovale.

Prunella Vulgaris, planta cunoscuta popular drept busuiocul de camp, are o sumedenie de proprietati benefice in special pentru sistemul imunitar si este folosita in medicina chineza pentru tratarea cancerului.

Beneficiile semintelor de busuioc pentru sanatate

De la Busuiocul de camp – Prunella Vulgaris se recolteaza partile ae¬riene care se culeg in timpul infloririi, iunie-august. Busuiocul de camp – Prunella Vulgaris are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antivirale, iar in China este folosita in tratarea cancerului, diabetului, SIDA, dar este cunoscuta ca avand efecte terapeutice si pentru boli degenerative cognitive cum ar fi Alzheimerul sau schizofrenia.

Amerindienii obisnuiau sa prepare ceai din astfel de radacini, pe care il consumau in cadrul unor ceremonii care aveau loc inainte sa mearga la vanatoare. Potiunea le imbunatatea vederea si le ascutea simturile.

Cum se prepara alifia de busuioc, leac pentru afectiunile pielii

Se poate folosi ca infuzie cu apa rece dintr-o planta taiata proaspat, fiind o bautura extrem de gustoasa si racoritoare, sau ca infuzie, cu o concentratie mai slaba, poti face bai oftalmice daca ai conjunctivita sau urcior. Busuiocul de camp – Prunella Vulgaris poate fi folosit nu doar in medicina, ci si in gastronomie, in preparate delicioase din care va puteti bucura de proprietatile curative ale acestei plante-minune, se pot face salate, supe, tocanite sau terciuri la care busuiocul de camp poate fi folosit ca ingredient.

Mai multe imagini, pe tarancutaurbana.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
busuioc de camp

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea