Sosul de ceapa este un preparat usor de facut, care poate fi folosit pentru a da savoare unor mancaruri din carne sau pentru a fi turnat peste legume.
Ingrediente pentru sosul de ceapa
- 8 cepe
- 3 linguri faina
- 600 ml lapte
- 15 gr unt
-
sare
Cum se prepara sosul de ceapa
Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga faina si amesteca-le, pentru a obtine o pasta fina. Verifica sa fie focul dat la mediu. Adauga laptele si amesteca continuu, pana cand sosul ajunge sa fiarba. Lasa-l sa fiarba timp de 2 minute, apoi ia tigaia de pe foc.
Curata bine ceapa si pune-o intr-un vas cu apa rece. Lasa apa sa ajunga la punctul de fierbere si continua sa fierbi cam un sfert de ora. Cand cepele sunt moi, scoate-le din apa si da-le printr-o sita, pentru a obtine un piure din ceapa.
Pune prima tigaie pe foc, cea cu sosul de unt si lapte, adauga piureul de ceapa si lasa-le pe foc 1 minut.
Cum se serveste sosul de ceapa
Sosul de ceapa se serveste imediat. Poate fi servit peste legume fierte , peste o garnitura de cartofi natur sau peste diverse mancaruri din carne (oaie, iepure , pui etc).
Sursa foto : linternaute.com