Sfaturi culinare

# vinete amare #sfaturi culinare #vinete

Vinete amare? Cum le faci gustoase

Din punct de vedere botanic, vanata este un fruct care poate fi gasit in diferite forme, marimi si culori. Este unul dintre multele ingrediente importante din dieta noastra zilnica, care poate fi consumat in salate, la cuptor, prajit, la aburi, cu paste sau ca garnitura, printre altele.

 

In general, vinetele mai mari pot avea un gust mai amar decat cele mai subtiri, ceea ce nu este deloc un gust placut. Asadar, inainte de a le folosi la gatit, nu uitati niciodata sa indepartati sucul amar din ele.

Procesul este foarte simplu. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa taiati sau sa tocati vinetele, sa le presarati cu multa sare si sa le lasati sa stea o jumatate de ora inainte de a le clati, usca si gati. Asta este, este atat de simplu.

O alta modalitate de a reduce amareala si de a preveni ca pulpa sa se innegreasca este sa adaugati putin suc de lamaie. Acest aliment este plin de vitamine si minerale, fiind si un bun antioxidant.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare