Sfaturi culinare

#coaja usturoi #usturoi

Ce poti face din coaja de usturoi. Nu o mai arunca la gunoi

Contrar credintei populare, coaja de usturoi poate fi extrem de utila in bucatarie. Sa stim cum sa o folosim sau cum sa o valorificam la maximum este o modalitate de a ne alatura tendintei de gastronomie durabila si de a reduce deseurile in casa.

 

Nu este niciun secret ca usturoiul este unul dintre ingredientele esentiale din bucataria multor oameni. Includerea sa in orice reteta adauga multa savoare, asa ca va fi mereu prezent in camara.

Dupa ce usturoiul a fost curatat, este bine sa nu aruncati cojile ramase, deoarece acestea pot fi punctul de plecare pentru multe arome in bucatarie. Iata cateva idei:

In tocanite si supe

Cu ajutorul tifonului, puteti face un mic sac de coji de usturoi si alte legume. Aceasta este o modalitate excelenta de a adauga nutrienti si gust bun la orice supa sau tocana.

Utile in coacere

Un secret al multor brutari pentru a da o nota distinctiva preparatelor lor consta in folosirea cojii de usturoi. Trebuie le macinam cat maibine pentru a o combina cu faina inainte de a face aluatul.

Pe langa o aroma usoara, dar bogata de usturoi, acesta ofera si toate substantele nutritive si vitaminele din usturoi.

Dincolo de bucatarie

Pe langa faptul ca este foarte bun in scopuri culinare, poate fi folosit si in casa pentru gradinarit. Resturile de usturoi pot fi un element in plus intr-un compost bun pentru plantare sau pentru ingrijirea oricarei plante de acasa.

Ca o curiozitate, unele surse subliniaza faptul ca coaja poate fi foarte eficienta ca repelent pentru insecte. Amplasarea catorva coji de usturoi in locuri strategice din casa ar fi ideala pentru respingerea insectelor.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare