Sfaturi culinare

#cum se mananca pizza #pizza

Tu stii cum sa consumi pizza in mod corect? Afla acum daca este bine sa o mananci cu mana sau trebuie sa folosesti furculita

Pizza este unul dintre preparatele preferate de foarte multi oameni si este indragita mai ales de copii. Preparatul in sine nu este considerat o mancare pretentioasa. Exista o multime de retete, care mai de care mai elaborate. Tu stii cum se mananca corect pizza? Cu mana sau cu tacamurile?

In mod traditional, pizza se mananca cu mana, fiind nu gest acceptat in multe culturi din intreaga lume. Chiar si asa, in unele situatii sau in anumite medii sociale, se recomanda utilizarea cutitului si a furculitei.

In Italia, spre exemplu, tara de origine a pizzei, este acceptat in mod traditional ca acest preparat sa se manance cu mana. Acest obicei s-a raspandit in intreaga lume. Faptul ca alegi sa mananci pizza cu mana poate amplifica experienta de gust, textura si temperatura.

Unele persoana insa prefera sa manance orice fel de mancare cu tacamuri, fie din motive de igiena, fie pentru confort personal. In plus, la o masa intr-un restaurant cu pretentii sau la un eveniment formal, utilizarea furculitei si a cutitului pentru a manca pizza poate fi mai potrivita si considerata o forma de respect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare