Sfaturi culinare

#plante aromatice #retete #salvie4 #mancaruri cu salvie

Salvia, un miracol in bucatarie! Afla cum poti utiliza aceasta planta aromatica

Salvia, aceasta planta aromatica cu gust proaspat, amarui, dar si usor picant, este folosita de sute de ani in bucataria italieneasca, dar a fost imprumutata, in timp, de bucatari din toata lumea. Daca te-ai ales cu un ghiveci cu salvie proaspata in casa sau te-ai trezit ca ai pus, din greseala, in cosul de cumparaturi un pliculet cu frunze uscate din aceasta planta, nu te grabi sa il arunci in fundul dulapului cu condimente. Afla care sunt retetele si mancarurile pe care le poti aromatiza cu aceasta mirodenie deosebita!


1. Preparate din carne alba, rosie si peste

Potrivit bucatarilor, salvia este o mirodenie care poate fi folosita cu succes in aromatizarea oricarui preparat cu carne rosie (vita, porc, vanat), alba (pasare) sau peste, intrucat completeaza foarte bine aroma acestor carnuri si o scoate din anonimat.

De altfel, in bucataria italieneasca, celebra pentru utilizarea salviei, Saltimboca alla Romana este cel mai cunoscut preparat care foloseste aceasta planta aromatica (vitel cu prosciutto crudo, prajite si condimentate cu salvie si vin de Sicilia).


2. Sosuri pentru paste

Salvia este un condiment folosit de italieni in foarte multe sosuri pentru paste, in special atunci cand este prajita in unt. Aceasta planta aromatica completeaza perfect celelalte condimente din sos, dar scoate in evidenta si gustul deosebit al pastelor de calitate.


3. Preparate din cartofi

Daca ai de gand sa pregatesti friptura cu cartofi la cuptor sau, pur si simplu, sa pregatesti o garnitura separata cu astfel de legume, arunca si cateva frunze de salvie in tava. Mirodenia completeaza perfect rozmarinul folosit adesea pentru cartofii preparati la cuptor. Multi specialisti in gastronomie sustin chiar ca rozmarinul si salvia ar fi foarte asemanatoare la gust si ca ar trebui utilizate impreuna la gatit.


4. Salate de legume


Salvia completeaza si intensifica foarte mult si aroma legumelor proaspete sau fierte din salatele variate pe care le pregatesti frecvent. Daca vrei sa-ti scoti salata din anonimat si sa-i oferi un gust original si delicios, arunca printre ingrediente si cateva frunze proaspete de salvie si vei redescoperi bucuria de a consuma aceste gustari simple, gustoase si foarte sanatoase.

Sursa foto: Kawarthacsa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului