Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #ustensile gatit

Nu ai toate ustensilele necesare pentru gatit? Improvizeaza-le cu ce gasesti prin casa!

Te-ai apucat de gatit si, treptat, ai inceput sa constati ca nu ai mojar sa zdrobesti usturoiul, sucitor sa intinzi foile, tel pentru a bate ouale sau alte ustensile esentiale in prepararea retetelor pe care le ai in plan. Nu intra in panica! Exista o solutie la indemana, chiar in propria casa! Invata sa iesi din orice incurcatura, improvizand ustensile de gatit cu ce gasesti prin preajma!


1. Daca trebuie sa zdrobesti usturoiul si nu ai mojar, incearca sa il pisezi cu o furculita, intr-o farfurie, sau cu partea laterala a unui cutit mai lat, pe un tocator.



2. Daca vrei sa gatesti un preparat sanatos, dar nu ai un aparat electric de gatit la aburi, pune o oala cu apa sub tava bagata in cuptor. Va avea acelasi efect.

3. Daca nu ai pos sau cornet de ornat prajituri, poti folosi oricand coltul de la o punga sau poti improviza un cornet din hartie de copt.

4. In situatia in care trebuie sa bati albusuri sau oua si nu ai mixer sau tel la indemana, foloseste doua furculite suprapuse. Dureaza un pic mai mult, dar efectul este garantat!

5. Trebuie sa bati carnea pentru snitele sau fripturi si nu ai ciocan? Mergi in gradina, ia o piatra mai mare, baga carnea intr-o punga si apoi bate-o cu ea, pe un tocator.

6. Vrei sa prepari pui la rotisor, dar nu ai un cuptor dotat cu asemenea aparatura? Exista o solutie la indemana oricui: prepararea acestuia "la sticla". Umple o sticla de bere, de 0.5 ml, cu apa si pune putina apa si in tava, apoi, introdu puiul intreg pe gatul sticlei si baga-l la cuptor.



7. Tot piatra iti va fi de ajutor si in cazul in care nu ai la indemana un robot de bucatarie, ciocan ori aparat de spart nuci sau sfaramitat biscuiti, alune si alte ingrediente pentru prajituri. Baga ingredientele care trebuie maruntite intr-o punga, inainte de a le faramita cu piatra.

8. In cazul in care ai de intins foi de aluat si nu ai un facalet ori sucitor in bucatarie, poti obtine acelasi efect cu o sticla mai mare si mai lunguiata (vin, bauturi alcoolice etc.).

9. Te afli in postura de a gasi o solutie pentru desfacerea conservei, iar bucataria ta nu este dotata cu un astfel de desfacator? Cutitul este solutia de urgenta si cea mai la indemana, insa trebuie multa atentie in manevrarea lui, pentru a evita accidentele nedorite.

10. Daca trebuie sa strecori legume, carne, paste sau alte ingrediente pe care le le-ai fiert si nu ai sita sau strecuratoare, poti apela la tifon sau pansament.

Sursa foto: digdeas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare