Sfaturi culinare

#produse contrafacute #miere #branzeturi #ulei

Cele mai falsificate alimente din magazine! Si tu le cumperi!

Depre miere se stie de multa vreme ca este unul dintre cele mai des falsificate produse. Pe langa miere, a intrat in atentia autoritatilor Comisiei Europene si uleiul de masline.

 

Mierea si uleiul de masline sunt, in prezent, cele mai contrafacute produse alimentare.

Potrivit ultimelor date, 80% din uleiul de masline vandut in multe tari europene este diluat sau amestecat cu alte uleiuri.

Mierea, pe de alta parte, este amestecata cu zahar. Cele mai multe produse care nu respecta standardele sunt cele care provin din China si Turcia. Specialistii avertizeaza ca toata mierea care este exportata din Marea Britanie in Uniunea Europeana este contrafacuta. 

Si branzaturile sunt vizate de UE. In unele produse, in loc de lapte, este regasit uleiul de palmier. Si nu vorbim aici de variantele vegane ci de cele care ar trebui sa fie naturale.

Pentru a evita consumul de produse contrafacute, este foarte important sa citesti cu atentie etichetele produselor pe care le achizitionezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare