Sfaturi culinare

#cum sa cureti vinetele coapte #curatare vinete coapte #viente coapte

Metoda care te ajuta sa cureti rapid vinetele coapte. In cateva secunde scapi de griji

Toamna este anotimpul in care gospodinele pregatesc vinetele pentru consumul pe parcursul iernii. Avand in vedere ca exista o multime de retete in care pot fi folosite aceste legume, e bine sa stii si cateva trucuri in ceea ce priveste pregatirea lor pentru depozitare. Spre exemplu, afla cum sa cureti mai repede si mai usor vinetele. 

 

Coacerea si curatarea vinetelor poate fi o activitate migaloasa, mai ales daca e vorba de o cantitate mare din aceste legume. Exista insa un truc la indemana tuturor pentru a curata vinetele coapte de coaja in doar cateva secunde.

Mai intai de toate asigura-te ca ai copt vinetele uniform pe toate partile. Dupa ce vinetele s-au copt, taie capatul unde este codita si inveleste imediat fiecare vanata in folie de aluminiu. Aceasta va ajuta la pastrarea caldurii si, datorita condensului, coaja se va desprinde mult mai usor de pe pulpa coapta a vinetelor. Dupa ce le lasi asa pentru cateva minute, desfa folia la capatul la care ai taiat codita si strange vanata la capatul opus astfel incat pulpa sa iasa prin locul in care ai facut taietura. Astfel vinetele se vor curata in cateva secunde si nu mai pierzi timp pretios facand aceasta activitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului