Sfaturi culinare

#popularitate mancare libaneza # diversitate culinara # mezze #mancare libaneza

Cum si de ce a devenit atat de populara mancarea libaneza?

Libanezii si-au apreciat intotdeauna bucataria, iar retetele traditionale au fost transmise cu mare grija, de-a lungul generatiilor. In zilele noastre, cererea de mancare libaneza continua sa se extinda pe tot globul.

Cand vorbim de mancarea libaneza vorbim de Mezze, care accentueaza diversitatea culinara si promoveaza un stil de viata sanatos si echilibrat. Mezze reprezinta o masa formata din mai multe preparate reci sau calde servite in boluri pozitionate pe mijlocul mesei si poate contine preparate precum: indragitul homos pregatit sub diferite moduri, salata de vinete cu sos de rodii; salata de vinete cu pasta de susan; crema de iaurt cu ulei de masline; salata de branza cu rosii, ceapa, patrunjel si cimbru; branza libaneza la gratar; vinete mignonne umplute cu nuca, ardei iute si ulei de masline; o delicioasa combinatie de nuca, pasta de ardei iute, crutoane pisate, ulei de masline si sos de rodii; un preparat din foi de vita umplute cu orez; chiftelute vegetariene de naut cu pasta de susan.

Revenind la popularitate, o mare parte din aceasta o reprezinta rezultatul atitudinii multiculturale a Libanului care a imbratisat bucataria fusion. Vorbim de folosirea produselor proaspete. Un aspect al bucatariei libaneze, care se potriveste de minune gustului international este utilizarea de produse proaspete. La modul general, oamenii devin din ce in ce mai mult constienti de importanta consumului de produse naturale, proaspete. Astfel ca, bucataria libaneza, care presupune utilizarea unor cantitati mari de produse proaspete, a devenit populara. Portocalele, merele, mazarea si morcovii sunt toate utilizate in mod regulat la prepararea unei mese libaneze si pot fi savurate indiferent de combinatie.

Un alte aspect important sunt beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline. Aproape toate preparatele din bucataria libaneza contin ulei de masline. Uleiul de masline este un tip de ulei mai sanatos decat uleiul animal sau vegetal, deoarece contine acizi grasi monosaturati, spre deosebire de grasimile saturate.

Aroma este unul dintre cele mai importante aspecte ale oricarei mese. Este important sa ne incantam papilele gustative, daca dorim sa ne bucuram cu adevarat de mancarea pe care o consumam. Daca ne uitam la oricare dintre retetele de mancare libaneza observam ca sunt incluse o varietate de ierburi si mirodenii. Acestea sunt cele care ofera explozia gustativa ce face ca mancarea sa fie atat de populara la nivel international. Exista multe alte bucatarii internationale care se bazeaza pe sosuri pentru a scoate in evidenta aroma completa a unui fel de mancare. Aceste sosuri pot avea un gust bun, dar pe termen lung nu sunt cea mai sanatoasa optiune pentru dieta noastra.

Unul din secretele cruciale ale bucatarie libaneze este Za’atarul. Aceasta este un amestec de ierburi diferite: cimbru, oregano si maghiran, la care se adauga si seminte de susan. Za’atarul este crucial pentru gustul general al multor preparate libaneze. Mancarea libaneza este pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa. Aceasta ideala combinatie face ca mancarea libaneza sa fie atat de populara pe intregul glob. Intr-o lume in care optiunile alimentare sanatoase sunt la mare cautare, bucataria libaneza cel mai probabil va continua sa infloreasca. Are gustul si ingredientele necesare pentru a continua sa placa oricui, indiferent de tara de origine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului