Sfaturi culinare

#cum se prepara mamaliga #retete mamaliga #mamaliga

Cum se prepara cea mai buna mamaliga? Reteta simpla a bunicii

Mamaliga reprezinta unul dintre preparatele cel mai des intalnite pe mesele romanilor. Este folosita, in general, ca inlocuitor pentru paine. Cati dintre oameni stiu oare cum se prepara corect mamaliga, conform recomandarilor nutritionistilor? 

Mamaliga a devenit foarte apreciata acum si se regaseste in multe dintre meniurile restaurantelor de renume. Specialistii in nutritie ne asigura ca mamaliga are un aport bogat de vitamine. Este recomandata mai ales persoanelor cu afectiuni digestive, pulmonare, ale cailor respiratorii sau celor care sufera de anemie.

Iata reteta corecta pentru mamaliga:

Ai nevoie de un litru de apa, 250 de grame de malai, 10 grame de sare mare, grunjoasa. 

Mai intai de toate este bine sa alegi un tip de malai bun, grisat, de granulatie mai mica, pentru a scurta timpul de fierbere. Pune apa la fiert, intr-un vas de fonta. Daca iti lipseste acel vas, poti folosi un vas de inox cu pereti dubli. Cand apa incepe sa fiarba adauga sarea si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Apoi presara o mana de malai in apa si amesteca intens. 

Lasa sa fiarba malaiul pana cand atinge punctul de fierbere in vas. Din acest moment, adauga treptat si restul cantitatii de malai. Amesteca intens si incontinuu cu un tel. Atunci cand compozitia incepe sa devina mai consistenta, foloseste o spatula pentru a amesteca. Totul trebuie fiert la foc mic, amestecand constant pana cand tot malaiul este bine hidratat si nu se mai simte crocant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare