Mamaliga a devenit foarte apreciata acum si se regaseste in multe dintre meniurile restaurantelor de renume. Specialistii in nutritie ne asigura ca mamaliga are un aport bogat de vitamine. Este recomandata mai ales persoanelor cu afectiuni digestive, pulmonare, ale cailor respiratorii sau celor care sufera de anemie.
Iata reteta corecta pentru mamaliga:
Ai nevoie de un litru de apa, 250 de grame de malai, 10 grame de sare mare, grunjoasa.
Mai intai de toate este bine sa alegi un tip de malai bun, grisat, de granulatie mai mica, pentru a scurta timpul de fierbere. Pune apa la fiert, intr-un vas de fonta. Daca iti lipseste acel vas, poti folosi un vas de inox cu pereti dubli. Cand apa incepe sa fiarba adauga sarea si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Apoi presara o mana de malai in apa si amesteca intens.
Lasa sa fiarba malaiul pana cand atinge punctul de fierbere in vas. Din acest moment, adauga treptat si restul cantitatii de malai. Amesteca intens si incontinuu cu un tel. Atunci cand compozitia incepe sa devina mai consistenta, foloseste o spatula pentru a amesteca. Totul trebuie fiert la foc mic, amestecand constant pana cand tot malaiul este bine hidratat si nu se mai simte crocant.