„In momentul in care dorim sa facem o friptura proaspata o lasam la decongelat, turnam vin sau bere peste ea si formam un alt sos, un alt gust. Alb sec sau o bere neagra. Intr-o punga alimentara, putem s-o punem fara sos. Sarmaua, la fel. Daca avem oala plina de sarmale, punem frumusel intr-un vas pe care il punem la congelator si le putem pastra chiar si o luna de zile. Cand le punem din nou la fiert, putem sa luam putina zeama de varza si turnam peste ele.
Salata boeuf o mancam, maioneza introdusa in congelator se deterioreaza si isi pierde calitatea. Piftia rezista, dar nu putem s-o tinem mai mult de o saptamana pentru ca incepe sa mucegaiasca. Din cozonac poti sa prepari, daca s-a uscat, o prajitura. La 100 ml lapte un ou, poti sa pui si smantana, vanilie, zahar si pui ceva fructe peste cozonac, torni compozitia, daca mai pui si ceva scortisoara iese o prajitura exceptionala”, a spus chef Petrisor Tanase, conform Digi 24.
Exista o greseala pe care o fac multi romani si care trebuie sa fie evitata neaparat. „Ciocolata are teoglomina, teoglomina este mult mai toxica pentru animale. Aritmii, agitatie, ca si cum am manca noi 3 ciocolate o data. Oasele din produsele pe care le consumam de Craciun. Oasele sunt bine fierte daca faci piftie. Sunt greu digestibile si periculoase pentru aparatul lor digestiv, alfel, le place”, a spus Adriana Balta, biolog.