Sfaturi culinare

# mancare masa revelion #mancare

Cum poti salva mancarea ramasa la Revelion. Sfaturile bucatarilor

De sarbatori, mesele romanilor sunt pline de mancaruri. Pentru ca isi doresc sa aiba pe masa pentru invitati toate preparatele traditionale, gospodinele gatesc foarte multa mancare, fara sa isi dea seama ca multe dintre preparate nu vor fi consumate. Bucatari celebri vin insa cu cateva recomandari pentru romanii care ajung sa se confrunte cu aceasta situatie. Iata ce poti face pentru a salva mancarea ramasa de Craciun si de Revelion.

 

„In momentul in care dorim sa facem o friptura proaspata o lasam la decongelat, turnam vin sau bere peste ea si formam un alt sos, un alt gust. Alb sec sau o bere neagra. Intr-o punga alimentara, putem s-o punem fara sos. Sarmaua, la fel. Daca avem oala plina de sarmale, punem frumusel intr-un vas pe care il punem la congelator si le putem pastra chiar si o luna de zile. Cand le punem din nou la fiert, putem sa luam putina zeama de varza si turnam peste ele.

Salata boeuf o mancam, maioneza introdusa in congelator se deterioreaza si isi pierde calitatea. Piftia rezista, dar nu putem s-o tinem mai mult de o saptamana pentru ca incepe sa mucegaiasca. Din cozonac poti sa prepari, daca s-a uscat, o prajitura. La 100 ml lapte un ou, poti sa pui si smantana, vanilie, zahar si pui ceva fructe peste cozonac, torni compozitia, daca mai pui si ceva scortisoara iese o prajitura exceptionala”, a spus chef Petrisor Tanase, conform Digi 24.

Exista o greseala pe care o fac multi romani si care trebuie sa fie evitata neaparat. „Ciocolata are teoglomina, teoglomina este mult mai toxica pentru animale. Aritmii, agitatie, ca si cum am manca noi 3 ciocolate o data. Oasele din produsele pe care le consumam de Craciun. Oasele sunt bine fierte daca faci piftie. Sunt greu digestibile si periculoase pentru aparatul lor digestiv, alfel, le place”, a spus Adriana Balta, biolog.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare