Sfaturi culinare

# alegere prajitor paine #prajitor de paine #paine

Cum alegi prajitorul de paine

Diminetile cu un mic dejun in pat sau in camera preferata sunt de nepretuit. Cafea sau ceai, miere cu unt si paine prajita, plus un fresh mare de portocale ar fi cam tot ce iti poti dori.

Dar, dintre modelele de prajitoare de paine, tu pe care l-ai alege? Iata cateva idei care sa te ajute sa cumperi ce e mai potrivit pentru tine.

Designul

Primul lucru la care te uiti este designul toasterului. Ce dimensiune are si ce culoare crezi ca s-ar potrivi pentru tine?

Poate il alegi in functie de cum ti-ai decorat bucataria sau de cum ai ales celelalte electrocasnice. Poate vrei unul clasic, intr-o culoare neutra: alb, negru sau argintiu. Sau iti indrepti atentia catre un prajitor de paine rosu care sa fie in contrast cu restul decoratiunilor si cu mobila. Mai ai varianta sa alegi unul pastelat sau vintage, ca sa iti amintesti de filmele anilor ’80-’90. Asigura-te ca are butoanele asezate la indemana, sa iti fie comod sa le folosesti.

Bugetul

Fie ca te-ai mutat in casa noua si vrei sa iti cumperi primul tau prajitor sau vrei sa il schimbi pe cel vechi, trebuie sa ai un buget alocat si pentru acest obiect de uz casnic. Inainte de a face alegerea, ai optiunea de a cauta pe site-urile cu comparatoare de pret. Poti gasi toastere pana intr-o suta de lei sau unele chiar si de 1500 de lei. Inainte de a achizitiona unul, verifica brandul, consumul de curent electric si specificatiile tehnice. Apoi, in functie de bugetul disponibil, iti poti cumpara ce iti place.

Numarul de felii

Cate felii de paine poate praji in acelasi timp? Daca ai o familie numeroasa, orienteaza-te catre un prajitor de paine la care poti prepara 4 felii in acelasi timp si ia in calcul faptul ca painea prajita se raceste destul de repede, asadar, invita-i din timp la masa pe toti ai casei.

Daca locuiesti singura sau sunteti o familie restransa, poti alege un toaster care face doua felii odata. Astfel, te poti bucura imediat de o felie de paine prajita calda si crocanta.

Puterea si treptele de prajire

Exista prajitoare de paine intre 600 si 1600 de wati. Este adevarat ca, daca puterea este mai mare, si prajirea este mai rapida si mai puternica. Insa, inainte sa alegi un prajitor puternic, analizeaza si consumul celorlalte electrocasnice din bucataria ta si reevalueaza situatia. Ideal ar fi sa iei unul cu putere medie, de care sa te poti bucura din plin, fara sa iti faci prea multe griji.

Iti place painea mai putin prajita sau aceea crocanta si mai arsa? In functie de acest lucru, uita-te sa vezi cate trepte de prajire are aparatul pe care vrei sa il iei. Gasesti toastere cu 4 trepte de prajire, dar si unele cu 11 trepte. In functie de gustul tau, dar tinand cont si de parerea celorlalti ai casei, te poti decide.

Alte detalii

Sa nu uiti, atunci cand cauti un prajitor de paine, sa aiba tava pentru firmituri, ca sa il poti curata mai usor si sa nu faci mizerie prin bucatarie.

Un alt mic secret este functia de autocentrare felii, adica un grilaj care se strange in jurul feliilor de paine si le ajuta sa se prajeasca uniform.

Indiferent de alegerea pe care o faci, important este sa iti amintesti cu drag momentele in care mananci cate o felie de paine prajita. Ca o servesti cu dulceata de la mama sau mierea de la stupii bunicului, ideea este sa te bucuri de fiecare clipa. Sa savurezi fiecare moment, chiar daca esti singura, inconjurata de familie sau de prieteni.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare