Ingredientele de care ai nevoie pentru castravetii murati de vara
- castraveti
- usturoi (3-4 catei la un borcan de 3 litri)
- telina
- lastari de visin
- cuisoare
- inflorescente de marar
- solutie de apa cu sare (30 g sare la 1 litru de apa)
Mod de preparare castraveti murati de vara
Spala bine castravetii, lastarii de visin si inflorescentele de marar. Pune pe fundul borcanului mararul, doi catei de usturoi intregi si un lastar de visin. Asaza apoi castravetii in borcan fara sa ii fortezi sa intre.
Pune la mijlocul borcanului inca o floare de marar si o bucata de lastar de visin. Umple borcanul cu castraveti si la final adauga deasupra o floare de marar, o tulpina de telina, dar si un alt lastar de visin.
Se adauga si 5-6 cuisoare si solutia de sare cu apa pana ce se acopera continutul borcanului. Se inchide apoi borcanul cu capac ermetic si se lasa borcanul la soare in prima zi, pentru a se accelera fermentatia.
A doua zi insa, se muta borcanul la semiumbra. Astfel, o sa obtii niste castraveti murati de vara absolut deliciosi. In aproximativ cinci zile, castravetii se vor putea servi alaturi de o mancare delicioasa, pot fi adaugati intr-o salata sau pot fi asezonati cu preparate facute la gratar. O reteta de mancare care sa se potriveasca cu castravetii murati de vara poate fi tocana de cartofi.