Sfaturi culinare

#unde sa tii ouale #sfaturi bucatari #bucatari #frigider #oua

Tii ouale in frigider? De ce nu trebuie sa mai faci asta

Cele mai multe persoane obisnuiesc sa depoziteze ouale in frigider. Cu toate acestea, un bucatar celebru din Marea Britanie a dezvaluit un secret pe care trebuie sa-l stii. James Martin a afirmat ca ouale nu trebuie depozitate in frigider, dar si motivul pentru care acest lucru este gresit.

 

James s-a alaturat prezentatorilor de la This Morning, Phillip Schofield si Holly Willoughby, pentru a demonstra cum se fac pandispanurile si motivul pentru care ouale de rata fac prajitura mai buna. Cu aceasta ocazie a impartasit un mic secret despre oua.

Motivul pentru care ouale nu trebuie tinute in frigider

"Daca puteti obtine oua de rata, sunt frumoase. Sunt aproape transparente, sunt poroase - bine, toate ouale sunt poroase, de aceea, apropo, nu le pui in frigider pentru ca absorb toate aromele din frigider.

Daca avem trufe, de exemplu - in restaurant le punem intr-un castron cu orez si punem ouale deasupra, le invelim cu folie alimentara si le lasam peste noapte.

Cand spargi ouale dimineata pentru micul dejun pentru clienti, primesti omleta cu aroma de trufe, dar nu are trufe in ea.”, a declarat James Martin in cadrul emisiunii potivit express.co.uk.

Si unde ar trebui pastrate ouale?

Potrivit Agentiei pentru Standarde Alimentare, ar trebui "sa pastrezi ouale intregi intr-un loc racoros si uscat, de preferinta in frigider, pana cand le folosesti”.  Motivul pentru aceasta este urmatorul: “Depozitarea oualor la o temperatura rece, constanta, va contribui la pastrarea lor in siguranta".

Cu toate acestea, asigura-te ca le tii departe de alimentele care au mirosuri puternice. Cu siguranta nu iti doresti o prajitura cu aroma de usturoi!

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului