Sfaturi culinare

#chec pufos #ingrediente #chec

Adauga acest ingredient in reteta de chec pentru a obtine cele mai pufoase checuri

 

Checul este un desert des pregatit de foarte multe gospodine. Acestea au adaptat reteta dupa preferintele lor sau ale familiilor si fiecare are mici trucuri pe care le foloseste pentru ca gustul final sa fie unul foarte bun. Afla de mai jos care este un ingredient secret care face acest desert sa fie extrem de pufos. 

Poate nu stiai, insa adaugarea unei lingurite de otet in aluatul de chec va face ca aroma si textura finala a acestui desert sa fie deosebite. Iata cateva motive pentru care sa folosesti putin otet in chec:

In primul rand activeaza praful de copt. Otetul poate interactiona cu bicarbonatul de sodiu sau praf de copt pentru a produce dioxid de carbon, ceea ce ajuta la ridicarea checului si la obtinerea unei texturi pufoase.  Este o reactie chimica normala care face checul sa creasca mai mult si sa fie mai aerat.

Otetul ajuta la reglarea pH-ului aluatului. O alcalinitate corecta in aluat este importanta pentru dezvoltarea corecta a glutenului si pentru textura finala a checului.

Aroma si gustul checului vor fi deosebite daca vei adauga o lingurita de otet in aluat. Acesta va contrabalansa dulceata si va oferi o aroma unica si placuta desertului final. 

Ajuta si la o conservare mai buna. Aciditatea din otet poate ajuta la conservarea checului, prevenind dezvoltarea rapida a mucegaiului sau a bacteriilor. 

Cum sa folosesti otetul in chec?

In general poti folosi orice tip de otet, dar de obicei se foloseste cel alb sau cel de mese. Otetul balsamic sau alte tipuri de oteturi cu arome puternice pot schimba gustul checului intr-un mod nedorit. Adauga o lingurita in aluatul pentru chec in timp ce amesteci celelalte ingrediente. Asigura-te ca otetul este bine dispersat in aluat. Continua sa urmezi reteta pentru chec asa cum este scrisa, adaugand otetul in pasul corespunzator. La final vei vedea diferenta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului