Plante de gradina

# magnolie gradina #magnolii #magnolie #amenajare gradina #gradina

6 varietati de magnolii pentru o gradina de basm

Magnolia este, fara indoiala, unul dintre cei mai uimitori arbori pe care ii poti avea intr-o gradina. Arborele maiestuos de magnolie este incantator si usor de ingrijit.

In plus, in intreaga lume exista peste 200 de specii de magnolii, din care poti alege. Acestea iti vor infrumuseta gradina si vor da o nota romantica oricarei gradini. Iata sase varietati superbe de magnolii, perfecte pentru gradina ta.

Magnolia liliiflora

Sursa foto: theunknowableuniverse.wordpress.com

Magnolia liliiflora este una dintre speciile mai mici, formandu-se intr-un arbust sau copac pitic. Are flori rosu-purpurii sau roz care sunt usor parfumate. Provine din China, poate tolera zonele umbroase, dar florilor le este mai bine in plin soare.

Magnolia grandiflora

Sursa foto: pixabay.com

Magnolia grandiflora este originara din sudul Americii de Nord. Aceasta specie de magnolie este foarte sensibila la ger, insa, poate fi plantata in ghivece, iar in timpul iernii sa fie tinuta la adapost. Prefera solurile bogate in humus, bine drenate. Florile superbe de culoare alb-crem, apar in luna iunie, avand diametru de 20-25 cm.

Magnolia soulangeana

Sursa foto: pixabay.com

Aceasta specie de magnolie este un hibrid care a rezultat din incrucisarea a doua specii: Magnolia denudata si magnolia liliiflora. Este cunoscuta si sub denumirea de Saucer Magnolia. Aceasta magnolie iubeste caldura si lumina, de aceea trebuie ferita de zonele cu vant. Insa, rezista foarte bine la frigul din iernile geroase. Florile de culoarea roz-violacee (in general) infloresc in aprilie – mai. In general, magnolia soulangeana este cea pe care o vedem des prin parcuri si gradini.

Magnolia Kobus

Sursa foto: pixabay.com

Magnolia kobus este un arbore originar din Japonia. Florile sale sunt albe, usor parfumate. Frunzele sunt sub forma obovata, de un verde inchis, iar toamna frunzele ingalbenesc. Magnolia Kobus infloreste in lunile aprilie si mai. La maturitate magnolia Kobus poate sa aiba o inaltime de 5-10 metri. Aceasta specie de magnolie prefera locurile cu multa lumina si mult soare. Magnolia Kobus prefera solurile bine drenate, fertile, umede, argiloase, nisipoase si lutoase.

Magnolia Stellata

Sursa foto: pixabay.com

Magnolia stellata este un arbore ale carui frunze sunt cazatoare. Florile sale albe sau in nuante de roz deschis sunt usor parfumate si apar inaintea frunzelor. Florile deschise au o forma de stea si sunt formate din petale subtiri care variaza ca numar 15-30 de petale. Perioada de inflorire a magnoliei Stellata este in luna aprilie.

Magnolia Stellata poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 1-1,5 imetri. Iubeste multa lumina si soare, dar se dezvolta foarte bine daca este plantata si in locurile cu semiumbra.

Magnolia Loebner

Sursa foto: wikipedia.org

Loebner Magnolia este rezultatul hibrid al incrucisarii dintre Magnolia kobus si Magnolia stellata. Magnolia Kobus produce flori mai devreme fata de multe alte specii si tinde sa formeze mai multe trunchiuri. Iubeste soarele, dar se dezvolta bine si la umbra partiala. Prefera solurile umede, bine drenate si usor acide.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare