Plante de gradina

#greadina #plante gradina #amenajare gradina

Plantele pentru gradina, usor de ingrijit

Iti doresti o gradina frumoasa, cu multe flori care sa iti bucure privirea, dar nu prea ai mult timp la dispozitie ca sa le ingrijesti si nici nu te prea pricepi la gradinarit?

Solutia este simpla: exista si plante usor de ingrijit pe care la poti planta in gradina ta.

Iata care sunt acestea:

Salvia

Salvia de gradina este gustoasa, aromata si se cultiva foarte usor. Este o planta lemnoasa perena cu flori mici, albastru violet, care apar la mijlocul verii si atrag fluturii si albinele. Exista varietati decorative cu frunze de culoare aurie, rosie sau violet, care pot fi folosite fara probleme in scopuri culinare.

Crinul pacii

Sunt flori care au nevoie de foarte putina atentie. Crinul formeza tufe rezistente, are un aspect elegant si prefera locurile umbrite, dar poate sta foarte bine si in locuri insorite, daca primeste mai multa apa. Iarna trebuie protejat impotriva inghetului.

Ochiul boului

Este o planta ornamentala de gradina, putin pretentioasa. Esteoriginara din China si se prezinta într-o varietate de culori. Poti avea cea mai pestrita si cea mai vesela gradina, daca  semeni ochiul boului.

Echinaceea

Are dublu rol, decorativ si medicinal, echinaceea este una din plantele de gradina foarte usor de ingrijit. Trebuie doar ca, din cand in cand, sa elimini buruienile din stratul de flori. Planta se adapteaza bine chiar si pe soluri sarace, rezista si in locurile insorite, dar si pe cele umbrite partial. Echinaceea rezista si in vaza, circa 5-7 zile.

Iedera

Iedera este de multe soiuri, toate fiind extrem de rezistente, usor de intretiunt si foarte decorative. Soiurile cataratoare sunt ideale pentru garduri si pagide, iar cele care formeza tufe sunt ideale in gradinile simple si mici pentru ca sunt elegante, suporta bine si locurile cu umbra, dar si pe cele cu soare si se adapteaza perfect la toate tipurile de sol. Rezista si la seceta si creste repede.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare