Plante de apartament

#balcon cu flori #ingrijire muscate #muscate

Cum sa ingrijesti muscatele daca vrei sa-ti umple balconul de flori. Trebuie sa faci asta chiar acum!

Muscatele sunt flori intalnite in foarte multe case. Daca vrei ca intreaga vara sa iti bucure privirea cu flori multe si foarte colorate, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.

Exista foarte multe tipuri de muscate, de la simple la curgatoare, intr-o multime de culori. Suporta foarte bine razele soarelui, de aceea pot fi asezate aproape oriunde. Insa pentru a te asigura ca infloresc pe tot parcursul verii, iata cateva lucruri de care sa tii cont:

Atunci cand cumperi muscate asigura-te ca sunt sanatoase, cu frunzele verzi. Amesteca pamantul de gradina cu nisip si turba, iar muscatele vor rezista mai mult si vor permite ca apa sa se scurga mai usor. Daca cresc mai mult, adica radacinile ies din ghivece, trebuie mutate neaparat intr-un ghiveci mai mare, altfel se vor usca. Tulpinile florilor mai batrane se taie de la jumatate pentru a favoriza cresterea de noi vlastari.

De retinut este faptul ca muscatele sunt extrem de sensibile la umezeala. Din acest motiv au nevoie de ghivece cu scurgere buna, adica sa aiba gauri in partea de jos. Ele se pot imbolnavi de la excesul de apa, iar specialistii mai mult ca este nevoie ca ghivecele sa fie incapatoare pentru a le permite sa se dezvolte cat mai mult si mai frumos. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare