Plante de apartament

#inmultire feriga #ingrijire feriga #feriga

Cum sa inmultesti cu usurinta o feriga pentru a-ti decora elegant casa

Una dintre cele mai populare plante pentru decorarea interiorului casei este feriga, deoarece ramurile si frunzele sale stufoase reusesc sa dea o nota mai eleganta oricarui spatiu. Cu toate acestea, una dintre problemele pe care multe persoane iubitoare de plante le au consta in ingrijirea corecta a acestora, dar mai ales in inmultirea ferigilor.

 

Daca si tu ai o feriga pe care o adori si doresti sa o inmultesti, in acest articol iti vom spune cum iti poti reproduce cu usurinta ferigile cu butasi.

Tine cont de faptul ca ferigile sunt plante de apartament care sunt adesea folosite pentru a da locuintei un aer proaspat si plin de viata. Ferigile sunt originare din zonele tropicale, subtropicale si mediteraneene, dar in Mexic exista o mare varietate si de obicei cresc in zone umede si umbroase.

Cum sa inmultesti ferigile pas cu pas

In realitate, inmultirea ferigilor este foarte simpla datorita butasilor care ies din planta, pe care ii poti trata ca pe niste “copii” ai plantei tale si pe care trebuie sa-i transplantezi intr-un alt ghiveci. Acest proceeu este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa:

1. Scoati cu grija puiul de feriga din ghiveciul in care se afla

2. Cand se afla afara, vei observa ca pe margine se afla ramificatii, pe care trebuie sa le tai atent pentru a-ti inmulti feriga.

3. Odata ce ai obtinut toti butasii, trebuie sa replantezi feriga mare in ghiveciul acesteia, sau sa o muti intr-un ghiveci mai incapator, dupa caz. 

4. Intr-un ghiveci mic, adauga un substrat bine drenat cu putin pamant organic.

5. Cand ghiveciul este pe jumatate plin, pune butasii in ghiveci, apoi acopera rizomul acestora cu pamant. Procedeaza la fel cu fiecare butas, folosind ghivece separate.

6. Bate de cateva ori la baza ghiveciului pentru a uniformiza solul.

7. Asaza ghivecele cu puii de feriga intr-un loc umbros, afara sau unde exista suficient aer, dar nu in lumina directa a soarelui. 

8. Acum nu mai iti mai ramane decat sa ai grija de ele si sa le uzi ori de cate ori au nevoie. Cel mai bine este sa le uzi prin umplerea farfuriei ghveciului cu apa, pentru a-si trage singure umezeala necesara. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului