Nunta

# pregatire mintala #pregatire fizica #casatorie

Cum sa te pregatesti fizic si mental pentru ziua speciala a casatoriei

Viata este un dar minunat, iar iubirea binecuvanteaza tot in calea ei. Sa iubesti si sa fii iubita este marea dorinta a oricarui om. Atunci cand iti intalnesti sufletul pereche, absolut tot se schimba, iar daca v-ati hotarat sa va puneti pirostriile, inseamna ca stiti semnificatia: Si vor trai fericiti pana la adanci batraneti!

Din pacate, perioada dinainte de cununie este foarte stresanta pentru parteneri. Sunt lucruri pe care trebuie sa le supervizati, pregatirile cer atentie maxima, unele lucruri nu functioneaza cum va doriti, cineva va anunta pe ultima suta de metri ca nu mai poate veni, machiajul de mireasa nu iti place, soacra iti cere favoruri pentru rudele ei, iar lista continua pana cand tu simti ca esti un vulcan clocotitor cu lava care sta sa explodeze pe toti cei din jur. In acelasi timp, vrei ca ziua nuntii tale sa fie perfecta, tu sa fii cea mai frumoasa, de aceea sunt lucruri pe care le poti controla. Astfel ca, ne-am gandit sa iti oferim un articol in care sa expunem lucrurile pe care e bine sa le pregatesti inainte de evenimentul mult asteptat.

1.   Rasfata-te

Daca nu vrei sa incepi o rutina noua cu o luna inainte de nunta, ai putea macar cu trei luni inainte sa iti analizezi bine tenul si sa il pregatesti incet-incet pentru eveniment. Fa curatenie in trusa de machiaj. Toate pensulele care nu mai sunt bune sau machiajele expirate arunca-le la gunoi si inlocuieste-le cu unele noi. O data pe saptamana fa un gomaj si pregateste-ti masti naturale pe care sa le aplici atat pe fata, cat si pe gat. O vizita la cosmetician nu strica deloc, iar parul nu trebuie dat la o parte. Foloseste ulei de par si balsam pentru ca acesta sa nu se deterioreze din cauza placii sau ondulatorului. Fiind vara, sfatul nostru este sa nu renunti la acestea si sa lasi parul sa se usuce in mod firesc.

2.   Stabileste-ti un program de somn sanatos

Daca stai pana tarziu in noapte incercand sa planifici nunta sau din contra, alte griji nu te lasa sa dormi linistita, ar trebui sa regandesti problema si sa gasesti solutii. Adormi greu si pierzi timpul la telefon sau la televizor, iar a doua zi esti extrem de obosita, iar ciclul acesta nociv continua. Te regasesti in descrieri? Daca da, te sfatuim sa dormi macar sapte ore pe noapte.

Studiile au aratat ca lumina albastra de pe telefon suprima melatonina, care te impiedica sa dormi bine si să te simti odihnita, ca sa nu mai vorbim de posibilele conexiuni cu boli precum diabetul. Cel mai bun lucru de facut? Incepe un program de somn in care sa adormi si sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi (chiar si in weekend). Pune de o parte telefon mobil macar cu o ora inainte de a adormi si incearca sa asculti muzica relaxanta cand te pui in pat. Vei observa ca vei reusi sa adormi linistita si nu te vei trezi des in noapte.

3.   Fa miscare

Misca-te incontinuu. Sportul face minuni nu doar pentru corp, dar si pentru minte. Oricum, stii deja asta, ai nevoie doar de putina ambitie. Fa ceva ce iti place. Mergi la inot sau la clase de yoga. Alearga seara, cand se mai domoleste caldura, prin parcul din apropierea casei sau mergi pe jos pana la munca (daca distanta nu este prea mare).

4.   In fiecare saptamana mergeti la intalnire

Relatia care nu este lucrata in fiecare zi se vestejeste ca o floare fara apa. Redescoperiti-va tot timpul, dar distrati-va totodata. Mergeti sambata seara la un restaurant preferat sau descoperiti unul in fiecare saptamana, gustand din mancarurile locale, bucurandu-va de companie, facandu-va planuri si, cel mai important, fiind veseli si pozitivi. Mergeti la film in timpul saptamanii doar voi doi sau planuiti un city-break intr-o zona a tarii pe care n-ati vizitat-o pana acum.

Cu siguranta o sa ai o zi speciala, dar pentru asta ai nevoie sa te relaxezi si sa te concentrezi asupra relatiei cu partenerul.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii