INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Nunta

#transformare casatorii #casatorii

Cum au transformat millenialii casatoriile intr-un mod mai bun

A murit dragostea? E greu de spus. Atunci de ce au renuntat atat de multi oameni la dragoste? Oare nu mai stim cum sa ne iubim? Adevarul este ca majoritatea dintre noi gasim dragostea, doar ca o gasim mai tarziu in viata. Regulile iubirii si ale casatoriei s-au schimbat si, in loc sa ne casatorim devreme, cand abia ne cunoastem, asteptam. Aceasta nu este deloc o veste proasta pentru dragoste. Iar dragostea nu este ceva la care sa renunti.

 

Milenialii mentin aceasta lupta, mai ales cand vine vorba de casatorie. Ar putea fi la moda sa dai vina pe mileniali pentru orice, de la cresterea fulminanta a datoriilor la facultate pana la moartea Applebee, dar, in realitate, milenialii au facut cateva lucruri minunate pentru dragoste si casatorie de care beneficiem cu totii.

Iata 3 moduri in care milenialii au facut casnicia mai buna:

1. Nu se mai casatoresc pentru ca asa spune societatea

Casatoria are loc astazi din aceleasi motive pentru care a avut loc intotdeauna. Uneori, este din dragoste sau din comoditate, alteori, pentru a uni resursele, iar alteori, o combinatie a tuturor celor de mai sus. Dar unul dintre motivele pentru care parintii si bunicii nostri s-au casatorit mult mai tineri decat noi a fost pentru ca societatea le-a spus ca trebuie sa o faca. Aceste norme sociale impuse de societate ii faceau pe oamenii de 20 de ani sa se simta prost, ciudati sau chiar ca niste ratati daca nu se casatoreau pana la 25 de ani. 

Acum traim intr-o perioada in care te poti casatori (sau nu) la 20, 30, 40 de ani sau mai tarziu, fara ca societatea sa te judece. Acest lucru inseamna ca ne putem casatori pentru motivele corecte, in loc sa incercam sa ne conformam unui calendar societal arbitrar. Nu mai trebuie sa ne multumim cu o intimitate incordata, o comunicare deficitara sau cu rele tratamente, asa cum au facut-o atat de multi dintre bunicii nostri. Aceasta inseamna, de asemenea, ca nu ne putem judeca vietile in functie de calendarul lor. Sa crezi ca dragostea nu va veni pentru ca mama si bunica ta s-au casatorit la varsta ta nu va face decat sa te faca sa ratezi lucrurile minunate care se intampla chiar acum!

2. Au nevoie de timp pentru a se descoperi pe ei insisi

Cand mama mea s-a casatorit cu tatal meu, el a fost singurul barbat cu care s-a culcat vreodata. Diferenta dintre ea si bunica mea a fost ca mama mea si-a facut timp sa calatoreasca in lume, sa mearga la o scoala postuniversitara si sa faca o cantitate destul de mare de autodescoperire prin terapie. Cu toate acestea, nu a fost suficient. Chiar daca s-au casatorit la 30 si 32 de ani, cand au divortat, 16 ani mai tarziu, amandoua au impartasit ca erau prea tinere pentru a sti ca a fost o alegere gresita sa se casatoreasca.

Astazi, o noua generatie sufera si beneficiaza de pe urma tendintei de a se casatori mai tarziu. Sufera pentru ca este o provocare sa fie singuri, dar beneficiaza prin evitarea experientei dureroase a esecului marital si a divortului. Este o provocare sa treci de la o relatie la alta si sa nu simti niciodata ca te vei indragosti cu adevarat. Dar daca ne casatorim mai tarziu in viata inseamna ca avem mai mult timp sa ne descoperim pe noi insine prin cunoasterea de sine care vine cu fiecare an. Ne casatorim atunci cand suntem mai maturi, mai constienti de noi insine si mai bine pregatiti pentru a intra intr-o dragoste de durata. Si, in acest fel, ne imbunatatim atat parintii, cat si bunicii nostri in cautarea iubirii si a fericirii.

3. Ei stiu ca mai tarziu este adesea mai bine

Intr-o cultura care pune un pret mare pe tinerete, am uitat ca cea mai buna perioada a vietii noastre incepe mai tarziu. La fel cum un vin bun imbatraneste in timp, devenim mai interesanti, mai constienti de noi insine si mai siguri de cine suntem pe masura ce imbatranim. Devenim, de asemenea, iubiti mai buni. Gasirea dragostei si a casatoriei cand suntem mai in varsta inseamna ca avem mai multe sanse sa gasim un partener care este cu adevarat potrivit pentru noi.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului