Nunta

#cand se face nunta #nunta 2024 #nunta

Cand se poate face nunta in 2024: Cele mai bune perioade

Nunta este cel mai frumos eveniment din viata oricarui cuplu, dar si un moment care implica o pregatire speciala. Tinutele sunt alese cu grija, la fel si restaurantul, biserica si corul, formatia, verighetele, florile, decoratiunile si toate celelalte elemente.

 

Pentru a realiza o invitatie speciala, una care sa creioneze perfect povestea voastra de dragoste, e suficient sa rasfoiesti oferta SaveTheDate.eu, insa marea provocare incepe cu mult timp inainte – atunci cand trebuie sa stabilesti o data potrivita pentru a-i aduna pe toti cei dragi la marele eveniment. Afla, din acest articol, care sunt cele mai bune perioade pentru a-ti programa nunta anul acesta, dar si cum iti poti usura intregul proces de organizare.

Perioade recomandate pentru nunta in 2024

Pentru ca fiecare anotimp are farmecul sau, preferintele viitorilor miri pot varia. Primavara si vara sunt anotimpuri calduroase, pline de culoare, soare si veselie, in timp ce iarna si toamna sunt reci, insa au un farmec aparte datorita cromaticii.

Primavara infloresc pomii, temperaturile incep sa creasca, iar peisajul general este plin de culoare si prospetime. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca in ziua nuntii sa ploua. In acest sezon, vremea poate fi destul de capricioasa.

Vara este potrivita inclusiv pentru evenimentele in aer liber, e cald si, in general, vremea e destul de stabila. Pe de alta parte, vorbim si despre cel mai aglomerat sezon si implicit despre preturi mai ridicate pentru anumite servicii.

Toamna este indragita datorita cromaticii, mai ales de pasionatii de fotografie. In plus, pe final de sezon, unele servicii pot fi furnizate si cu anumite reduceri de pret. Ai grija insa, vremea este mult mai rece. Iarna nu se fac foarte multe nunti, dar exista persoane care iubesc peisajul si atmosfera festiva.

Perioade cand nu se fac nunti in 2024

Cu toate acestea, exista si cateva perioade in an cand nu se fac nunti (in Calendarul Crestin Ortodox) si ne referim aici la cununiile religioase. Astfel, nu se fac nunti in urmatoarele zile: in zilele de post, inclusiv miercurea si vinerea, in zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora, in saptamana lasatului secului (10 martie – 16 martie), in Postul Sfintelor Pasti (17 martie – 05 mai), in Saptamana Luminata (06 mai – 12 mai), in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (27 iunie – 28 iunie), in Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august – 14 august), in postul Nasterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie), de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie 2024 – 6 ianuarie 2025).

Inainte de a pune la punct toate detaliile si de a realiza cele mai frumoase invitatii de nunta online, este recomandat ca mirii sa mearga la lacasul de cult si sa aleaga, impreuna cu preotul, o data potrivita pentru marele eveniment. Asa se pot evita eventualele complicatii.

Sfaturi utile pentru planificarea nuntii in 2024

Urmeaza sa te casatoresti? Cel mai bun sfat pe care il poti primi este legat de planificare. Daca organizezi evenimentul in timp util, vei putea aduce formatia preferata in restaurantul preferat, iar inainte de petrecere, vei putea face cununia religioasa in biserica din apropierea casei sau in lacasul de cult care ti-a inspirat mereu ideea de nunta perfecta. Iata si alte sfaturi utile:

  • Alege o data cu semnificatie speciala, cum ar fi, de exemplu: data logodnei, data nasterii sau o alta zi importanta pentru voi;
  • Anunta invitatii cat mai repede cu putina. Asa te poti asigura ca toata lumea este prezenta. Foloseste o platforma dedicata pentru a manageria lista cu invitati – confirmarea prezentei si asezarea la mese! Iti va fi de mare folos;
  • Stabileste un buget realist si alege o data in functie de acesta. In extra sezon (deci, primavara si toamna) preturile pentru anumite servicii pot fi mai mici;
  • Ai grija ca data aleasa sa nu se suprapuna cu alte evenimente importante din viata familiei sau prietenilor apropiati;
  • Nu poti controla vremea, dar poti arunca o privire asupra prognozei, chiar si in cazul in care specialistii furnizeaza cateva informatii orientative.

Asadar, pentru a alege o data potrivita, se recomanda ca mirii sa verifice calendarul, dar si disponibilizarea locatiilor si furnizorilor.

FOTO: canva.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii