Nunta

#nunta #botez

Nunta si botez 2 in 1: 6 sfaturi

Cu siguranta te vei bucura foarte mult atunci cand vei descoperi ca sarcina corespunde cu pregatirile pentru nunta. Pe cat de emotionant este momentul pe atat de dificile sunt implicatiile. Insa, odata cei ai revenit in realitate, s-ar putea sa-ti dai seama ca  este o idee minunata sa combini cele doua ocazii fericite, organizand impreuna nunta si botezul. Adevarul este ca vei avea parte doar de avantaje, aceasta decizie fiind una practica, din mai multe motive.

- In primul rand, o economie majora de timp. Vei avea doua petreceri in una, iar pregatirile vor avea loc simultan.

- In al doilea rand o economie financiara. Vei reduce toate cheltuielile cu aproximativ 50%, in primul rand cu organizarea petrecerilor la restaurant, dar si cu tinutele sau invitatiile trimise. Poti gasi niste invitatii de nunta si botez 2 in 1 deosebite. Adauga si cheltuielile cu tinutele, cu fotograful si cameramanul dar si multe altele neprevazute.

Cu siguranta vei auzi si proteste, in special in familie. Multi iti vor spune ca o asa alegere nu este traditionala, dar cel mai bine este sa ramai la argumentele practice. Poti afla in continuare cateva sfaturi pentru ca evenimentul nunta si botez 2 in 1 sa se desfasoare perfect.

  1. Majoritatea bisericilor oficiaza ambele slujbe, de casatorie si botez, insa nu exista siguranta ca vor face si ceva comun. Va trebui sa discuti cu preotul de la biserica unde vreti sa va casatoriti pentru a-l intreba daca poate sa va ajute, iar daca raspunsul este unul pozitiv, sa faceti o programare doar pentru voi. Nu uita ca, in timp ce nunta mirilor se face individual, botezul copiilor se poate face si la comun, cu mai multi copii o data. Asigura-te ca preotul si-a notat in agenda timpul necesar pentru a oficia ambele slujbe doar pentru voi.
  2. Stabileste impreuna cu partenerul tau cine vor fi nasii de cununie si cine vor fi nasii de botez. Posibilitatile sunt nenumarate, asa ca va trebui sa va ganditi foarte bine ce alegeti si cum ii veti anunta pe nasi. In special daca cei de cununie nu vor fi si cei care vor boteza copilul, vei avea nevoie de mult tact pentru ca lucrurile sa nu devina complicate.
  3. Lista invitatilor ar trebui sa fie comuna pentru ambele slujbe. Nu poti chema pe cineva la casatorie fara sa-l inviti si la botez sau invers. Evident ca nu va fi un secret modul in care ati organizat cele doua evenimente importante din viata voastra, asa ca nu vrei sa strici relatii sau prietenii pentru o simpla gafa.
  4. Trimite invitatiile cu cel putin 3 luni inainte de eveniment. Anunta locatia, data si ora precum si alte detalii importante, cum este dress code-ul. Nu uita sa ceri confirmare cu maxim o luna inainte de eveniment, pentru a sti cu exactitate pe cate persoane te vei baza la petrecere. Este un detaliu care conteaza in special la restaurant, unde vei plati toate portiile de mancare comandate, indiferent de numarul persoanelor prezente.
  5. Pentru tinutele tale discuta cu o croitoreasa care sa iti spuna cum trebuie sa procedati. Corpul tau va suferi modficari majore in perioada respectiva, astfel incat rochia / rochiile vor trebui sa fie finalizate cu doar cateva zile inainte. Gandeste-te ca ai fost gravida 9 luni, timp in care corpul tau a acumulat kilograme. Apoi ai nascut, ai dat jos kilogramele, dar inca nu ai ajuns la silueta pe care ti-o doresti. In special daca alaptezi, zona bustului s-ar putea sa va puna in dificultate referitor la dimensiuni, asa ca vei avea nevoie de un model versatil, care sa nu fie afectat de aceste detalii.
  6. La petrecere, cu siguranta vei avea nevoie de 2 torturi. Alege sa il tai pe primul pe cel de la botez, cand inca mai sunt si copii prezenti si se pot bucura de el. Poti alege ora 22:00 pentru acest moment important. Iar tortul mirilor, este indicat sa fie adus la 6 dimineata, dar depinde foarte mult de  starea de spirit a invitatilor si cat de mult vor rezista la petrecere.

Sursa foto: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului