Dulceturi & Conserve

# ardei bulgaresti otet # ardei otet #ardei

Cum sa prepari cei mai buni ardei bulgaresti in otet

Toamna se apropie cu pasi repezi. A inceput deja acea perioada in care gospodinele incep sa pregateasca conservele pentru camara de iarna.

Printre multitudinea de conserve pregatite, din camara nu trebuie sa-ti lipseasca ardeii bulgaresti in otet. Ardeii bulgaresti sunt numai buni de mancat de oricine, deoarece nu sunt iuti, si merg perfect alaturi de ciorbe si preparate din carne. Iata cum ii poti prepara acasa, daca doresti sa te feresiti de cei care contin conservanti.

Ingrediente:

– 1,5 kg ardei bulgaresti 
– 1 litru otet de vin alb 
– 2 litri apa 
– 2 linguri cu varf de sare grunjoasa pentru muraturi
– cativia catei de usturoi 
– boabe de piper 
– 4-5 frunze de dafin 
– boabe de mustar (optional)

Ardeii se spala bine si se asaza intregi, in borcane perfect curate. In fiecare borcan se adauga 2-3 catei de usturoi. Daca folosesti borcane mai mici de 250g, poti folosi un singur catel de usturoi.

Intr-o oala incapatoare se pun la fier apa, otetul, sarea, frunzele de dafin, si piperul. Cand da in clocot se pot adauga boabele de mustar (daca se doreste). Se lasa sa clocoteasca timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.

Se toarna apoi peste ardei, pana cand sunt acoperiti complet si se inchid borcanele ermetic. Se invelesc borcanele in paturi groase timp de 3-4 zile, apoi, cand ajung la temperatura camerei, se adauga in camara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare