Printre multitudinea de conserve pregatite, din camara nu trebuie sa-ti lipseasca ardeii bulgaresti in otet. Ardeii bulgaresti sunt numai buni de mancat de oricine, deoarece nu sunt iuti, si merg perfect alaturi de ciorbe si preparate din carne. Iata cum ii poti prepara acasa, daca doresti sa te feresiti de cei care contin conservanti.
Ingrediente:
– 1,5 kg ardei bulgaresti
– 1 litru otet de vin alb
– 2 litri apa
– 2 linguri cu varf de sare grunjoasa pentru muraturi
– cativia catei de usturoi
– boabe de piper
– 4-5 frunze de dafin
– boabe de mustar (optional)
Ardeii se spala bine si se asaza intregi, in borcane perfect curate. In fiecare borcan se adauga 2-3 catei de usturoi. Daca folosesti borcane mai mici de 250g, poti folosi un singur catel de usturoi.
Intr-o oala incapatoare se pun la fier apa, otetul, sarea, frunzele de dafin, si piperul. Cand da in clocot se pot adauga boabele de mustar (daca se doreste). Se lasa sa clocoteasca timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
Se toarna apoi peste ardei, pana cand sunt acoperiti complet si se inchid borcanele ermetic. Se invelesc borcanele in paturi groase timp de 3-4 zile, apoi, cand ajung la temperatura camerei, se adauga in camara.