Dulceturi & Conserve

#dulceata piersici #dulceata #piersici

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de piersici

Este sezonul piersicilor. Profita din plin de aceste fructe pentru a prepara cea mai buna dulceata de piersici, de care sa te bucuri pana vara urmatoare. 

Ingrediente:

  • 3 kilograme de piersici, taiate cubulete
  • 2 kilograme de zahar
  • 2 lamai
  • esenta de vanilie

Cum se prepara

Piersicile taiate se pun intr-o oala incapatoare si se adauga zaharul peste acestea. Se lasa la frigider peste noapte. 

A doua zi, se storc lamaile si se adauga zeama peste piersici. Se pune totul pe foc iute, pana cand incepe sa fiarba, apoi se da foscul mic si se continua fierberea pana cand siropul se ingroasa.

In acest stadiu se adauga o fiola de esenta de vanilie si se amesteca bine. Pentru a vedea daca dulceata este gata, se toarna o lingurita de zeama pe o farfurie rece si se lasa un minut la frigider. Daca aceasta nu curge cand inclini farfuria, dulceata este gata. In caz contrar, trebuie sa mai fiarba.

Se adauga dulceata fierbinte, in borcane curate, se sigileaza si se pun intr-un pat de paturi. Se lasa sa se raceasca, bine invelite, pana ajung la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului