Dulceturi & Conserve

#toamna #camara #conserve

Conserve pentru camara ta de toamna

Foloseste legumele, fructele si zarzavarul de toamna pentru a pregati conserve delicioase. Daca ai suficient timp pentru a face rezerve de iarna, exploateaza produsele de sezon si pregateste camara.


Legume murate


Una dintre posibilitatile de a face conserve este sa murezi ingredientele preferate. Lamaile murate sunt un preparat acrisor si gustos, foarte potrivit pentru tocanite si salate . Acest tip de conserva necesita numai patru ingrediente si este foarte usor de preparat.

Daca esti un amator de usturoi, acest condiment cu o aroma puternica poate fi pastrat iarna si sub forma de conserva. Incearca o reteta de usturoi murat pentru mesele tale festive de iarna. Usturoiul murat este ideal pentru o friptura garnisita cu legume.

Sfecla rosie murata reprezinta una dintre cele mai populare tipuri de conserve pentru iarna. Dulce-picanta si cu un continut mare de apa, sfecla rosie murata se potriveste la numeroase mancaruri, de la salate la fripturi.


Legume in otet


Daca iti doresti o garnitura de fasole verde pastai la fripturile de iarna, pregateste cateva borcane cu fasole verde in otet. Preparatul este potrivit pentru cei care isi doresc o garnitura sau o salata de post. De asemenea, fasolea in otet se serveste la fripturi.

Pentru hrean in otet opteaza cei carora le plac conservele picante. Hreanul in otet reprezinta o combinatie de iute, dulce si acrisor, aceasta combinatie fiind potrivita pentru peste sau la fripturile de vita.


Alte conserve


Nicio toamna nu poate trece fara sa pregatesti zacusca , macar de pofta daca nu pentru o perioada mai lunga. Pregateste o zacusca de ciuperci. Este una dintre cele mai populare tipuri de zacusca, poti folosi orice ciuperci care-ti plac si ai nevoie de relativ putine ingrediente.

Pentru ciorbe, salate, garnituri si nu numai, fa un amestec din legumele tale preferate si pregateste un ghiveci de iarna. Poti folosi orice legume gasesti la piata, in combinatia ta preferata. Ghiveciul se serveste ca atare sau ca o garnitura pentru felurile principale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului