Dulceturi & Conserve

# aperitiv gogosari #gogosri #aperitiv

Aperitiv de gogosari - savoare la superlativ

Aperitivul de gogosari este un preparat savuros, perfect pentru a-ti insenina zilele mohorate de toamna.

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 200ml otet
  • 200mlulei
  • miere de albine sau zahar dupa gust
  • piper boabe, foi dafin, 1-2 linguri mustar, 3 linguri bulion

Mod de preparare

Se amesteca uleiul, otetul, bulionul, mustarul si se pun la clocotit intr-o oala mai mare.

Se adauga mierea si piperul cu foile de dafin dupa gust.

Intre timp se curata gogosarii si se taie fidelute mai grosute. Dupa ce a inceput sa fiarba sosul, se adauga gogosarii si se lasa pe foc impreuna pana se patrund un pic.

Gogosarii nu trebuie sa fie moi, trebuie sa se pastreze un pic crocanti.

Se scoate aperitivul in borcane, iar apoi se invelesc intr-o patura mai groasa unde raman 0 zi doua pana se racesc total, astfel nu mai este nevoie sa fie sterilizat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului