Dragoste

# obiceiuri toxice #relatie #cuplu

Obiceiuri toxice, in relatia de cuplu, la care sa renuntati chiar acum daca vreti sa fiti fericiti

 

Exista cateva obiceiuri toxice care pot distruge relatiile de cuplu. Afla de mai jos care sunt acestea si de ce ar trebui sa renunti imediat la ele. 

Manipularea emotionala - reprezinta una dintre cele mai intunecate forme de otrava intr-o relatie. Atunci cand un partener incearca sa controleze celalalt prin vinovatie, jocuri psihologice sau intimidare, baza increderii si respectului se erodeaza treptat. Solutia este reprezentata de comunicarea deschisa.

Gelozia excesiva - in cantitati mici, gelozia poate stimula o relatie. Insa atunci cand devine obsesiva si irationala, ea poate fi un agent distructiv. Solutia in aceasta situatie este reprezentata de incredere si reasigurare. 

Dependenta - fie ca e vorba de dependenta emotionala, financiara sau psihologica, ea poate  eroda autonomia si egalitatea intr-o relatie, creand un dezechilibru de putere nesanatos. Ce e de facut? Solutia este prezentata de autonomie si independenta. 

Comunicarea distructiva - critica nesanatoasa, batjocura sau insultele pot deteriora stima de sine si sa intunece atmosfera relatiei. Solutia consta in ascultare si empatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii