Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#divort de 11 ori #abuz divort #curtea suprema #divort

A divortat de 11 ori de acelasi barbat! A 12-a oara, a fost oprita de Curtea Suprema

O femeie a divortat de 11 ori de acelasi barbat. Cand a vrut sa divorteze a 12-a oara, aceasta a fost oprita de catre Curtea Suprema care a considerat ca face “abuz de lege”.

Este vorba despre o femeie din Austria care, incepand din 1988 si pana in 2022 a divortat de 11 ori de acelasi barbat, cei doi fiind casatoriti din 1982.

Femeia a intentat aceste divorturi pentru a se folosi de o lacuna din lege. Astfel, aceasta a beneficiat in continuare de pensia de vaduva pe care a inceput sa o primeasca in 1981, dupa moartea primului sot.

Dupa fiecare divort, femeia incasa din nou pensia de vaduva, la care avea dreptul in urma decesului primului sot, dar si o indemnizatie de concediere in valoare de 2,5 ori din pensia anuala de vaduva.

Dupa cea de-a 12-a casatorie cu cel de-al doilea sot, femeia a incercat sa intenteze din nou, divortul, insa casa de asigurari de pensii a refuzat sa o mai plateasca.

Femeia a intentat apoi un proces impotriva casei de asigurari, insa toate instantele i-au respins cererea motivand ca “al doisprezecelea divort de al doilea sot reprezinta o utilizare abuziva a legii divortului”, scrie krone.at.

In 2022, Curtea Suprema din Austria a invalidat cea de-a 12-a cerere de divort intentata de austriaca.

In cei aproape 30 de ani de divorturi, femeia si concubinul acesteia au continuat sa locuiasca in aceeasi gospodarie.

Dupa ce Curtea Suprema din Austria a invalidat ce-a de-a 12-a cerere de divort in instanta, femeia este, in continuare, casatorita cu cel de-al doilea sot.

“Sotii au sustinut in mod fals ca nu se mai inteleg si astfel au obtinut divortul de comun acord, chiar daca nu au fost indeplinite conditiile pentru aceasta, cel mai recent divort este invalid”, a reiesit din decizia Curtii Supreme, potrivit ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii