Dragoste

#de ce nu divorteaza #relatii #barbati #femei

De ce nu-si parasesc barbatii sotiile? Dar femeile de ce nu-si parasesc sotii? Motivele pentru care aleg sa ramana intr-o relatie chiar daca sunt nefericiti

 

Cu totii cunoastem pe cineva care se afla intr-o stare constanta de "separare", care nu se inteleg, nu sunt fericiti in cuplu, sau care se despart si se reimpaca constant. De ce se intampla acest lucru? De ce, in momentul in care relatia nu mai functioneaza multi barbati, dar si multe femei, aleg sa ramana in continuare in relatie?

 

 

De ce aleg oamenii sa ramana intr-o casnicie in ciuda faptul ca isi doresc sa iasa din acea casnicie? In ciuda faptului ca le promit celor apropiati ca vor face acest pas sau ca sunt constant nefericiti? 

Motivele pentru care barbatii nu-si parasesc sotiile, desi isi doresc asta

1. Nu vor sa renunte la confort 

Nu-si paraseste sotia, indiferent cat de mult se plange de ea, pentru ca se simte confortabil. Este placut sa nu plateasca pensie alimentara si pensie de intretinere. E placut sa stai in propria casa. Si daca are copii, e frumos sa nu-i imparta.

2. Nu vrea sa piarda timp cu copiii lui

Are copii si se teme sa piarda timp cu ei, se teme de modul in care sotia lui ii va educa si se teme ca ea ar putea fi neglijenta sau se teme sa plateasca pentru ei. Ii este teama de modul in care vor primi vestea, de cum vor face fata.

3. Se teme pentru stabilitatea ei

El ramane pentru ca ea nu este stabila si el permite acest lucru. El ramane pentru ca se teme pentru ea. Ramane si se amageste crezand ca poate face lucrurile mai bune.

4. El vrea ca lucrurile sa se imbunatateasca

Pentru ca nu vrea cu adevarat sa divorteze. Sunt doar amenintari.

5. Poate sa se vada cu alte femei si sa-si pastreze si viata conjugala

De ce ar trebui sa-si destrame familia cand poate sa se vada cu alte femei fara repercusiuni? Ramane pentru ca poate sa aiba si felul principal si prajitura.  

6. Se gandeste la bani

Daca sunt copii la mijloc, barbatul va fi nevoit sa plateasca pensie alimentara si intretinere pentru copii si nu vrea asta. Nu vrea sa se desparta de banii lui sau sa plateasca un avocat sau un mediator.

7. Este abuzat din punct de vedere emotional

Abuzul emotional l-a pacalit sa creada ca acest tip de casatorie este normal.

8. Ii este teama

Ii este frica de necunoscut, iar a ramane intr-o relatie, chiar daca este una nefericita, este un lucru pe care il cunosc. 

Motivele pentru care femeile nu-si parasesc sotii, desi isi doresc asta

1. Nu vrea

O femeie nu divorteaza pentru ca la fel ca barbatul care nu vrea sa plece, nu isi doreste asta cu adevarat, chiar daca vorbeste des despre divort. Probabil ca este inca indragostita.

2. Are o casnicie confortabila

Acest lucru este mai frecvent in cazul femeilor decat al barbatilor. Cand se afla intr-o casnicie confortabila, alege sa stea, chiar daca si-ar dori sa plece. Asta deoarece nu vrea sa-si piarda casa, confortul financiar sau s[ se descurce singura. Ramane pentru ca este confortabil.

3. Ii este teama ca nu se va descurca singura

Ii este teama sa se descurce singura, mai ales daca nu este educata sa faca acest lucru sau nu lucreaza ori are un salariu mic. Ramane pentru ca este o mama casnica si ii place asa. Ramane pentru ca ideea de a se descurca singura este infricosatoare.  

4. Nu crede ca poate gasi pe cineva mai bun

Un barbat ar putea gandi la fel, dar de cele mai multe ori este vorba de o femeie care nu crede ca merita mai mult. Care crede ca acesta este cel mai bun tip pe care il va avea. 

5. Poate obtine atentie emotionala in alta parte si tot are parte de confort

La fel ca in cazul barbatilor, in momentul in care o femeie poate obtine in alta parte ceea ce nu are acasa, dar in acelasi timp isi poate pastra casnicia, de ce ar pleca?

6. Are copii si nu vrea sa-I imparta sau se teme de reactia acestora

In momentul in care ai copii, un divort presupune impartirea custodiei, iar ea nu vrea sa petreaca nici macar o zi fara copii. Sau ramane pentru ca isi face griji pentru cum vor reactiona copiii. Ca ideea de a imparti copiii este de nesuportat.

7. Avocatii sunt al naibii de scumpi

Stie ca divortul este scump. Ideea aceasta este atat de paralizanta, incat ea ramane, fara sa ia in considerare faptul ca a fi nefericita este un pret mai mare de platit.

8. Crede ca lucrurile se vor imbunatati

Desi este nefericita, crede ca lucrurile se vor imbunatati. Ca dragostea va invinge sau ca il poate schimba. 

9. Este abuzata

Fizic sau mental, abuzul este atat de omniprezent incat nu vede o cale de iesire.

Concluzie

In concluzie, atat sotul, cat si sotia raman in casnicia lor pentru ca sunt obisnuiti sa fie nefericiti si le place drama. Le e teama de necunoscut sau se simpt confortabil.

Raman pentru ca, daca ar pleca cu altcineva, ar gasi defecte si in acel individ. Raman pentru ca se tem ca sunt prea batrani, prea grasi si prea slabi - completati spatiul gol cu orice frica doriti. Raman pentru ca nu sunt pregatiti si cel mai probabil nu vor fi niciodata pana cand nu vor fi invinsi si infranti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii