Dragoste

#evitare esec #casatorie fericita #casatorie

Cum sa eviti esecul intr-o casatorie. Sfaturi pentru a pastra o casnicie fericita

Casatoria poate fi o uniune minunata si plina de satisfactii, dar nu este intotdeauna usor de parcurs. Un sondaj realizat recent printre femeiel casatorite, cu relatii de durata, a scos la iveala care sunt modurile prin care femeile evita esecul intr-o casatorie.

Alege-ti bataliile

"Urasc sa fiu nevoita sa-mi aleg bataliile pentru ca sunt adepta principiilor. Dar partea matura din mine trebuie sa se intrebe constant daca merita cu adevarat."

"Eu ma rezum la respect. Ceva ce a facut el m-a facut sa fiu lipsita de respect sau m-a ranit? Atunci voi lupta pana la capat, dar daca este ceva care doar ma deranjeaza, ii voi spune ce simt. Nu trebuie sa ne certam pe tema asta, trebuie doar sa ma descarc."

Fii recunoscatoare

"Sunt foarte recunoscatoare. Chiar si pentru sarcinile pe care le consider necesare. Ma simt bine sa mi se multumeasca, asadar si eu ii amintesc ca imi pasa de efortul pe care l-a facut."

"Daca este observat si apreciat, atunci de ce sa nu o spui?"

"Imi place sa pregatesc cina, dar cu siguranta ma simt bine sa primesc recunostinta si complimente, dar si sa le ofer."

Casatoria este un parteneriat de la egal la egal

"Casatoria este un parteneriat, nu o relatie de co-dependenta."

"Partenerul tau nu ar trebui sa se simta niciodata ca un antagonist. El este colaboratorul si egalul tau."

"Nu ar trebui sa te simti niciodata ca o galeata goala, la fel cum nici partenerul tau nu ar trebui sa se simta. Amandoi ar trebui sa contribuiti la a face lucruri unul pentru celalalt."

Nimeni nu este perfect

"Intelegeti ca unele lucruri vor fi doar pretul de admitere si acceptati persoana cu care v-ati casatorit cu bune si cu rele."

"Pentru a avea o casatorie de succes, trebuie sa accepti ca vei avea aceleasi certuri si enervari cu aceasta persoana pentru tot restul vietii."

Nu presupune ca il poti schimba

"Totul incepe cu calitatea barbatului pe care il alegi in primul rand. Credeti barbatii atunci cand va arata cine sunt."

"Prea multi oameni incearca sa-si schimbe partenerul sau se asteapta ca acesta sa se maturizeze in mod magic dupa casatorie. Oamenii nu sunt proiecte - gaseste pe cineva care in mod fundamental este deja persoana cu care vrei sa fii."

Verifica daca va certati pentru ceva REAL

"Ceva ce tocmai am invatat dupa 25 de ani este ‘Spune-mi ce crezi ca am spus’ Atat de multe certuri au fost pentru ca el a auzit altceva decat ce am spus eu. A auzi NU inseamna a asculta."

"In loc sa presupui de ce este suparat partenerul fa un pas inapoi si intreaba ‘poti sa-mi spui de ce esti suparat’. De multe ori nu va fi ceea ce crezi.

Nu fii excesiv de critica

"Nimanui nu-i place sa fie criticat sau facut sa se simta ca un esec. Cand am vrut ca el sa faca ceva, am invatat sa formulez altfel."

"Lui nu-i place sa i se spuna ce a gresit, iar mie nu-mi place sa-i spun asta sotului meu, pentru ca ma face sa ma simt ca si cum l-as materniza."

Respectati-va unul pe celalalt

"Aminteste-ti ca sotul tau este un adult capabil si acorda-i respect ca atare. Faptul ca respectati faptul ca sotul tau este un bun rezolvator de probleme iti permite sa ai incredere in el pentru a le rezolva."

"In loc sa ii spun sotului meu ce sa faca, il las pe el sa vina cu solutia. Ne respectam reciproc contributia, dar nimeni nu este seful."

Fiti mai intai prieteni adevarati

"Este usor sa fii casatorit cu cel mai bun prieten; asta nu dispare niciodata. Pofta dispare destul de repede."

"Sunt total de acord cu casatoria cu cel mai bun prieten; suntem impreuna de 20 de ani."

"Sunt casatorita de 11 ani, iar ceea ce ne-a tinut impreuna este faptul ca suntem cei mai buni prieteni."

Nu incetati sa faceti un efort

"Intentionez sa fiu o persoana la care abia asteapta sa vina acasa, mai ales dupa o zi lunga si grea."

"Intotdeauna fac un mic chitait si ii sar in brate cu zambetul pe buze cand intra pe usa si ii plantez un sarut mare pe fata. Cred ca se bucura cu adevarat de asta."

"Ies de la serviciu mai devreme decat el, asa ca ma asigur intotdeauna ca totul este curat si ordonat."

Fiti cel mai mare sustinator al celuilalt

"Suntem o echipa. Eu sunt cel mai mare fan al lui, iar el este al meu. Ne sustinem unul pe celalalt si credem ca daca unul dintre noi reuseste, reusim amandoi, iar daca unul dintre noi ramane in urma, celalalt il ajuta sa recupereze sau preia conducerea pentru o vreme."

"Suntem noi impotriva lumii, draga!"

Spune ce gandesti

"Ei nu citesc gandurile - Orice te astepti, orice ai in minte, spune clar."

"Trebuie sa-mi reamintesc foarte des ca doar faptul ca sunt suparata pe sotul meu nu ajuta la nimic, mai ales daca el nici macar nu stie cu ce a gresit."

Fa-ti timp pentru tine insati

"Sa ai acel timp de singuratate te poate ajuta sa ai o dispozitie calma si un sentiment de sine."

"Fiecare dintre voi trebuie sa aveti o anumita independenta si propriile interese."

Oferiti-va spatiu unul altuia

"Sa va permiteti unul altuia sa va decomprimati dupa munca este important. Eu ma duc la etaj si organizez timp de o ora, in timp ce el se joaca jocuri video."

"Ii ofer spatiul lui atunci cand are nevoie si nu il cicalesc in legatura cu asta. Eu am mult timp personal, mai mult decat el, asa ca ii respect timpul atunci cand are nevoie."

Nu renuntati la romantism

"Nu te opri niciodata din intalniri. Romantele epice nu se intampla doar in filme. Lasati-o pe a voastra sa devina una."

"Nu incetati sa va intalniti unul cu celalalt; romantismul si intimitatea nu ar trebui sa fie niciodata puse pe plan secundar. Sotul meu este cel mai bun prieten al meu de 30 de ani, este si iubitul meu, iar asta conteaza foarte mult. Dragostea, pofta si romantismul sunt o combinatie castigatoare."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii