Dragoste

#pierdere interes #interes #parteneri

7 lucruri pe care le faci fara sa-ti dai seama si ii face pe parteneri sa-si piarda interesul

Te gasesti blocata intr-un tipar de intalniri cu barbati si incepi sa te indragostesti de ei, doar pentru ca ei sa-si piarda interesul si sa se indeparteze? Te-ai gandit vreodata ca motivul pentru care acest lucru se intampla iar si iar ar putea avea legatura cu tine? Cu faptul ca te autosabotezi si iti autosabotezi relatiile fara sa-ti dai seama?

 

Iata 7 lucruri pe care s-ar putea sa le faci si care ii fac pe barbati sa se indeparteze si sa-si piarda interesul fata de tine.

1. Il faci sa simta ca nu poate fi el insusi

In primul rand, dupa faza “lunii de miere” (inceputul relatiei), un barbat se poate simti suficient de sigur in relatie si nu trebuie sa depuna atat de mult efort pentru a-ti captiva interesul. Este perfect acceptabil sa ia putin spatiu, pentru a-si continua din nou propria viata. Acest lucru nu inseamna ca nu este dornic sau ca te respinge, dar daca incepi sa te simti nesigura si ii ceri toata atentia, s-ar putea sa se retraga pentru a putea fi el insusi.

Daca simte ca trebuie sa raspunda la fiecare nevoie a ta si nu poate fi el insusi, isi va pierde interesul fata de tine. Daca un barbat se simte sufocat, se va indeparta de tine.

2. Dai impresia ca esti disperata sau lipicioasa 

Oamenii devin lipiciosi pentru a evita anxietatea de separare sau de a fi singuri. Daca un barbat simte ca te apropii prea repede, fara sa-i dai sansa sa te cunoasca si sa te urmareasca, acest lucru poate indeparta un barbat.

Devii mai putin interesanta daca esti atat de concentrata pe atragerea atentiei lui, in loc sa fii tu insati. Lasa-l sa te cunoasca, pentru ca el sa decida daca vrea sa te urmareasca.

3. Nu esti fericita in interiorul tau

Barbatii sunt ca niste vanatori innascuti care vor sa-si adune prada. Le place sa faca urmarirea si sa aiba posibilitatea de a alege ceea ce vor. Asa ca trebuie sa vada ca esti captivanta pentru ca el sa-si mentina interesul. Acest lucru inseamna sa fii fericita in interiorul tau si sa nu ai nevoie de el pentru a te face sa te simti bine in pielea ta. Cand acest lucru nu se intampla, barbatii isi pierd interesul.

4. Nu-ti deschizi inima in fata lui

Daca nu lasi un barbat sa se apropie de tine pentru ca te temi sa fii ranita, poti da impresia ca nu esti atrasa de el, asa ca el se indeparteaza.

5. Il critici

De exemplu, daca ai impresia ca esti respinsa atunci cand un tip pur si simplu uita sa-ti raspunda la telefon si ii spui acest lucru, el se poate simti atacat fara niciun motiv real.

Un barbat se indeparteaza atunci cand il insulti sau il critici, facandu-l sa nu se simta foarte bine in pielea lui. 

6. Nu se simte dorit

Atunci cand nu arati niciun interes fata de el si vorbesti doar despre tine - chiar daca a vorbi despre asta este doar o modalitate de a-ti rezolva anxietatea - acest lucru te poate face sa pari egocentrica sau dezinteresata de el.

7. Il ataci sau te comporti ca si cum ar fi al tau

Daca te simti abandonata pentru ca el este prea ocupat pentru a recupera tot timpul, atunci acest lucru ii poate spune ca esti prea sensibila la respingere. El se va simti atacat daca spune sau face un lucru gresit.

Se poate chiar simti vinovat sa iasa si sa faca lucrurile lui, pana la punctul in care inceteaza sa mai fie el insusi si sa se bucure, pentru a-ti potoli teama de a fi singura. Atunci cand un barbat se simte nesatisfacut intr-o relatie, cauta o cale de iesire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii