Ingrediente pentru cozonacul rosenkranz
- 400g faina
- 2 oua
- 30g zahar vanilinat
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura esenta de rom
- 1 praf de sare
- 100ml lapte
- 25g drojdie proaspata
- 130g unt
- 220g zahar
- 200g nuca macinata
- scortisoara
- cuisoare
- anason
Cum se prepara cozonacul rosenkranz
Intr-o cratita in care vei coce cozonacul, caramelizeaza 100 de grame de zahar si tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars.
Lasa apoi zaharul sa se raceasca.
Intre timp adauga faina, sarea, coaja de lamaie, vanilia, romul si ouale intr-un bol incapator si amesteca bine.
Separat, intr-un alt bol, adauga drojdia impreuna cu 30g de zagar si amesteca cu laptele caldut. Adauga totul peste faina si amesteca bine. Framanta aluatul timp de 15-20 de minute, pana obtii un aluat elastic.
Separat, amesteca untul cu zaharul pana obtii o spuma.
Nuca macinataamestec-o cu scortisoara, cuisoarele si anasonul.
Intinde aluatul intr-o foaie nu prea subtire si unge totul cu untul rezultat. Presara deasupra amestecul de nuca si ruleaza foaia. Taie aluatul in 6 bucati egale si asaza bucatile obtinute in cratita. Lasa aluatul la dospit timp de o ora, apoi da tava la cuptorul preincalzit.
Coace cozonacul timp de 50 de minute la foc mediu. Cand este gata rastoarna cozonacul pe un platou.
Cum se serveste cozonacul rosenkranz
Serveste cozonacul rosenkranz alaturi de un pahar de vin rosu.
Sursa foto: in-luxembourg.blogspot.ro