Ciorbe & Supe

#secret ciorba de burta #reteta ciorba de burta #ciorba de burta #ciorba

Cum sa prepari cea mai buna ciorba de burta. Secretul pe care marii bucatari nu il dezvaluie nimanui

Ciorba de burta reprezinta una dintre cele mai populare feluri de mancare de la noi din tara. Se gaseste in meniul multor restaurante, insa poate fi preparata si acasa. Afla de mai jos care este secretul pentru a pregati o ciorba de burta foarte gustoasa. 

Mai intai de toate cumpara burta de vita proaspata, nu prefiarta si congelata. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferenta este usor de remarcat. Dupa ce ai ajuns acasa, pune-o in apa cu otet pentru a scapa de mirosul specific. Gustul ciorbei este dat de oasele de vita. Un rasol de calitate de vita va da o savoare aparte ciorbei de burta si o consistenta perfecta. Smantana, de asemenea, trebuie sa fie cat mai grasa posibil. Pentru un kg de burta si un kg de oase de vita, este nevoie sa folosesti in jur de 300 g de smantana integrala si 2 galbenusuri de ou. Atunci cand servesti ciorba, mai poti adauga smantana in ea, daca mai doresti.

De unde provine ciorba de burta

Potrivit specialistilor in domeniu, la fel ca toate ciorbele din repertoriul culinar romanesc, si aceasta sau poate, mai ales aceasta ciorba de burta, e una de clara inspiratie otomana. İskembe Çorbası e similara ciorbei de burta romanesti, cu diferenta ca pentru acrire se foloseste mai degraba lamaie decat otet. O alta diferenta e ca la turci, ciorba nu este facuta cu zarzavaturi de supa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare