Mai intai de toate cumpara burta de vita proaspata, nu prefiarta si congelata. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferenta este usor de remarcat. Dupa ce ai ajuns acasa, pune-o in apa cu otet pentru a scapa de mirosul specific. Gustul ciorbei este dat de oasele de vita. Un rasol de calitate de vita va da o savoare aparte ciorbei de burta si o consistenta perfecta. Smantana, de asemenea, trebuie sa fie cat mai grasa posibil. Pentru un kg de burta si un kg de oase de vita, este nevoie sa folosesti in jur de 300 g de smantana integrala si 2 galbenusuri de ou. Atunci cand servesti ciorba, mai poti adauga smantana in ea, daca mai doresti.
De unde provine ciorba de burta
Potrivit specialistilor in domeniu, la fel ca toate ciorbele din repertoriul culinar romanesc, si aceasta sau poate, mai ales aceasta ciorba de burta, e una de clara inspiratie otomana. İskembe Çorbası e similara ciorbei de burta romanesti, cu diferenta ca pentru acrire se foloseste mai degraba lamaie decat otet. O alta diferenta e ca la turci, ciorba nu este facuta cu zarzavaturi de supa.