Ciorbe & Supe

#savoare supe #ingrediente supe # retete supe #supe

3 ingrediente care dau savoare supelor. Ce sa adaugi pentru un plus de aroma

Vremea rece te indeamna sa consumi mai multe supe? Atunci cu siguranta vei incerca fie clasicele retete de supe pe care le stii deja, fie retete noi daca iti place sa experimentezi. Cu toate acestea, uneori te poti plictisi de acelasi gust al supei, sau rezultatul ti se poate parea fad, fara o stralucire anume.

 

Nimic nu este mai plictisitor decat o supa de pui cu taitei, fara gust sau decat o supa crema careia simti ca-i lipseste ceva. Ei bine, iata trei ingrediente pe care trebuie sa le ai in casa in momentul in care prepari supa, pentru a-I da un gust mai bun. Marii bucatari apeleaza adesea la acestea, iar rezultatele sunt exceptionale.

1. Ierburi aromatice proaspete

Desi este mai usor sa folosim ierburi uscate in timpul procesului de gatit, aroma stralucitoare si "verde" a ierburilor proaspete invioreaza cu adevarat o supa.

Cheia este sa folosesti ierburile potrivite. Alege ierburi fragede, cu frunze, cum ar fi patrunjelul (cu frunze plate sau crete), coriandrul, arpagic sau chiar menta. Sariti peste ierburile lemnoase, cum ar fi rozmarinul si cimbrul - sau adaugati-le la inceputul procesului de gatire - altfel acestea vor estompa, in loc sa inveseleasca, aroma. Daca adori supa crema de rosii adauga busuioc proaspat pentru a-I da o aroma unica.

A doua regula de adaugare a ierburilor proaspete in supa este fie sa le toci foarte marunt, fie sa creezi un buchetel de ierburi pe care sa-l scoti apoi din supa.

Daca prepari supa crema, nu lasa ierburi in supa in momentul in care o pasezi. Fie pui buchetel pe care-l scoti, fie pui ierburile tocate fin dupa ce ai pasat supa. Nu uita, patrunjelul, busuiocul, coriandrul, menta sau oregano se adauga la final, chiar inainte de a stinge focul, pentru a-si lasa aroma dorita. Daca sunt fierte intens aroma acestora se schimba.

2. Otet

Daca ridici o spranceana sceptica la acest ingredient, gandeste-te la una dintre cele mai omniprezente oferte din restaurantele chinezesti: supa acra si fierbinte. Aceasta supa picanta, placut astringenta, este adesea preparata cu otet de orez.

Chiar daca nu prepari supe chinezesti, otetul merge de minune alaturi de supele din ciuperci.  Alege insa un otet de calitate, nedistilat, din vin rosu sau chiar alb. Mai poti incerca chiar si otet balsamic alb pentru supele crema de ciuperci.

De asemenea, un strop de otet balsami, adaugat in sfarfurie, in momentul servirii, da supelor crema de legume o savoare unica.

3. Chili

Daca iti plac mancarurile picante, pregateste-te pentru un gust intens. O dulceata de ardei iute sau un sos chinezesc chili crisp (care este preparat din mult chili, ulei de arahide sau de soia, boabe de piper Szechuan, nuci, seminte, ghimbir -dar se pot adauga si alte ingrediente-), vor scoate supele din anonimat. Cu atat mai mult cu cat esti pasionat de bucataria asiatica.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului