Bauturi

#margarita #vara #bauturi

De ce sa incluzi margarita in lista bauturilor de vara aceasta?

Fiind sezon estival, lumea alege sa isi petreaca timpul liber ziua sau seara la o terasa, consumand un cocktail pentru a se relaxa. Unul dintre cele mai adorate cocktailuri pe timp de vara este margarita datorita gustului impresionant.

Ce este margarita?

Margarita este un cocktail pe baza de tequila, lichior de portocale si suc de lime. Aceasta se serveste intr-un pahar a carui margine este acoperita anterior cu sare. Originea cocktail-ului nu este stabilita cu exactitate. Sursele spun ca ar fi fost creata prima data in Tijuana in anul 1936, in Baja California in 1938, in 1942 in Juarez si lista continua. Cert este faptul ca bautura a ajuns foarte populara datorita gustului minunat pe care il detine.

Reteta cocktail Margarita

Reteta pentru cocktail-ul Margarita nu este complicata, ba dimpotriva se poate realiza foarte usor daca se respecta toti pasii si bineinteles, daca se realizeaza cu ingrediente de calitate.

Ingrediente:

- 50 ml tequila blanco Juarez Silver

- 20 ml lichior de portocale Pierre Ferrand

- 15 ml suc de lime/ lamaie

- gheata

- sare

- felii de lime

Ingredientele lichide se toarna in shaker peste care se adauga gheata. Se agita, iar apoi se toarna in paharul decorat cu sare si lime printr-o sita.

Cum se serveste corespunzator?

Margarita poate fi servita in mai multe modalitati, cele mai cunoscute fiind shaken, adica servita cu gheata (on the rocks), blended cu gheata (Frozen Margarita) si straight up, adica fara gheata.

Si bineinteles unul dintre cele mai importante aspecte care tin de modul de servire al bauturii este paharul. Paharul completeaza perfect imaginea si adauga bineinteles un plus estetic. La RoseHome gasiti pahar margarita cu un design clasic, special conceput pentru servirea bauturii mexicane Margarita. Are o rezistenta uimitoare la utilizare intense. Poate fi curatat la masina de spalat vase, lucru ce economiseste timp.

De asemenea, la RoseHome gasiti si alte modele de pahare pentru servirea cocktail-ului Margarita. Acestea sunt special concepute pentru prezentarea si servirea acestui tip de bautura. Materialele din care sunt fabricate paharele sunt sticla si inox, ambele fiind rezistente la utilizarea intensiva in zonele de HoReCa.

Tot aici gasiti si kit cocktail, care va ajuta barmanii sa creeze cele mai reusite bauturi pentru clienti. In aceste kituri sunt disponibile shakere, site, strecuratori, pistil, cleste, pahare de mixare, pahare masura, zbrobitor si altele. Sunt disponibile mai multe modele, diferenta dintre ele fiind numarul pieselor pe care le contin.

De ce este bautura perfecta pentru vara?

Margarita este o bautura ce de obicei se serveste cu gheata, ceea ce reprezinta una dintre cele mai bune alegeri atunci cand afara este cald. De asemenea, ingredientele din care se face sunt foarte bune, gustul fiind unul cu adevarat impresionant. Este o bautura pe placul tuturor, nefiind prea dulce sau prea acra. Este usor de facut, de aceea se poate realiza si acasa atat timp cat este respectata reteta.

FOTO: rosehome.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare