Bauturi

# fresh de portocale #suc

De ce nu este bine sa cumparam suc fresh. Mihaela Bilic a explicat la ce varianta ar trebui sa recurgem

 

Multi romani recurg la suc fresh in momentul in care sezonul calduros pune stapanire pe tara. Aceste bauturi sunt la mare cautare mai ales la terasa, printre doamne si domnisoare. Cu toate acestea, Mihaela Bilic a explicat cum am putea sa inlocuim sucul fresh pentru a ne asigura ca nu ne luptam cu kilogramele in plus.

Nutritionistul a vorbit despre sucul fresh in mediul online, explicand ca ar trebui sa mancam fructele ca atare, caci doar atunci sunt sanatoase si pline de vitamine. Mihaela Bilic este de parere ca nu ar trebui sa adaugam calorii in plus atunci cand consumam un asemenea suc.

“Suc carbogazos sau natural/fresh?

Zaharul (indiferent de culoare) si fructoza (zaharul din fructe) au acelasi numar de calorii: 4cal/g! Un pahar de suc, indiferent ca este carbogazos natural sau fresh, are in medie 120 cal (250ml X 45cal) ceea ce inseamna 6 lingurite de zahar.

Beleaua este ca orice lichid este considerat de corpul nostru ca fiind apa, caloriile nu se contabilizeaza si nu tin de foame. Iar zaharul si fructoza sunt usor de transformat in grasime de rezerva… care se pune direct pe burta.

Tineti cont ca un pahar de vin sau de Prosecco are numai 80cal si efect de relaxare cu buna dispozitie garantate. Recomandarea mea este sa nu va cheltuiti caloriile pe suc. Mai bine mancati fructele ca atare, mestecate, doar atunci sunt sanatoase si pline de vitamine.”, a explicat nutritionistul, pe Facebook.

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare