Chiftelele de vinete sunt aperitive gustoase si relativ usor de facut. Chiar si pentru vegetarieni se poate renunta la branza si se poate inlocui oul cu putina faina.
Ingrediente pentru chiftele de vinete
- 3 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi pisati bine
- 1 vanata mare, decojita si taiata
- 1 lingura de apa
- 1 cana de pesmet
- 1 jumatate de cana de patrunjel proaspat, tocat
- 2 oua (mixate bine)
-
1 jumatate de cana de branza
Cum se prepara chiftelele de vinete
Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune usturoiul si caleste-l putin, pana capata o culoare aurie. Adauga bucatelele de vanata si apa si pune capacul. Redu intensitatea focului si lasa la fiert pana cand vinetele devin moi si delicate.
Pune intr-un bol vinetele, pesmetul, patrunjelul, ouale batute si branza. Amesteca bine si apoi lasa compozitia timp de 20 de minute.
Foloseste compozitia pentru a forma bile si prajeste-le pe toate partile, in ulei de masline. O alta varianta este sa le pui la cuptor si sa le lasi sa se faca in jur de 30 de minute.
Cum se servesc chiftelele de vinete
Chiftelele de vinete pot fi servite presarate cu mozarella . De asemenea, pot fi mancate cu sosuri potrivite (sos marinara). Pentru un aperitiv mai diversificat, alaturi de chiftelele de vinete se pot servi si chiftele de carne.