Amenajarea gradinii

#ingrijire plante #plante de gradina #plante verzi

Trucuri pentru a ingriji plantele mereu verzi

Vrei sa ai o gradina plina de viata si culoare? Exista soiuri de plante care sunt mereu verzi, insa au nevoie de ingrijiri speciale, insa nu foarte costisitoare. Desi nu prezinta o cromatica variata, plantele vensnic verzi pot oferi o eleganta si un decor spectaculos oricarei gradini. Iata cateva trucuri utile pentru a planta si creste sanatos plante mereu verzi:

Solul plantelor mereu verzi

Solul plantelor mereu verzi trebuie sa fie foarte bine drenat. Plantele mereu verzi au nevoie de un sol foarte bogat si moale. Asadar, daca solul din zona ta este foarte rigid si sarac in substante nutritive il poti trata cu compost organic natural si faina de oase.

Pentru a creste sanatos, plantele mereu verzi au nevoie de spatiu si un sol foarte bine aerisit. Asadar, elimina din jurul lor buruienile si elibereaza solul de daunatori sau de mucegai.

Plantele mereu verzi cresc cel mai bine in ghivece

Daca vrei ca plantele mereu verzi sa creasca sanatos, cel mai indicat ar fi sa le cultivi in ghivece de gradina sau in interiorul casei. Desi sunt foarte rezistente la conditii meteo neprielnice, vantul uscat al iernii le poate ofili sau opri din crestere.

Curatare si udare plante mereu verzi

In lunile geroase, plantele vesnic verzi au nevoie de o ingrijire speciala. Ele trebuie curatate frecvent de zapada si udate doar in zilele secetoase, pe vreme blanda, in speciale cele plantate in ghivece.

In luna februarie, plantele vesnic verzi trebuie curatate de ramurile rupte sau uscate. De asemenea, semintele conurilor coapte trebuie culese si cultivat.

Dupa plantare, coniferele trebuie udate doar in zilele mai calduroase, pentru a evita inghetul si ofilierea lor.

Ingrijire plante vesnic verzi luni calduroase

In lunile calduroase, gardurile vii vesnic verzi trebuie tunse in frome sferice, pentru a creste sanatos, dar si pentru a avea un aspect cat mai proaspat. In luna iulie, plantele vesnic verzi au nevoie de o nutritie mai bogata, de aceea trebuie sa acoperim solul cu mulci. Plantele vesnici verzi pe care nu le poti taia trebuie legate, de exemplu varful axului la brazi.

Sursa foto: almanac.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului