Amenajarea gradinii

# zat #cafea #gradina #zat de cafea #sfaturi gradinarit

Zatul de cafea, un aliat pretios in gradina. Afla cum il folosesti!

Daca iti place sa-ti savurezi cafeaua in fiecare dimineata, asigura-te ca nu arunci zatul la final, intrucat se poate dovedi a fi un aliat extrem de pretios in gradina! Acest ingredient are nenumarate beneficii ce abia asteapta sa fie descoperite.

Cu un continut ridicat de nitrogen, zatul de cafea poate fi un excelent agent de fertilizare. Datorita acestui lucru, reprezinta alegerea optima atunci cand doresti sa grabesti procesul de crestere al plantelor din gradina.

Zatul de cafea actioneaza ca ingrasamant organic

Una dintre cele mai frecvente utilizari ale zatului este ca ingrasamant organic. Atunci cand plantele au nevoie de mai multa umiditate in sol sau de o cantitate mai mare de nitrogen, poti intrebuinta acest agent organic de fertilizare. Dupa ce ai sapat patul pentru semintele ce urmeaza sa fie sadite, imprastie cu atentie zatul direct pe sol, cu ajutorul unei greble de gradinarit. In cele din urma, planteaza semintele asa cum o faci in mod normal. Acestea se vor bucura din plin de continutul ridicat de nitrogen al zatului de cafea.

Atunci cand vine vorba de fertilizarea plantelor de apartament, este nevoie sa diluezi zatul in apa. Adauga continutul intr-o sticla si foloseste-l de fiecare data cand ai nevoie. Totusi, specialistii recomanda sa agiti sticla inainte de fiecare utilizare.

Zatul de cafea indeparteaza daunatorii

Iata un alt beneficiu important pe care acest ingredient il poate avea. Odata presarat in jurul plantelor din gradina, zatul de cafea poate tine la distanta daunatorii, in special melcii. Cofeina continuta de acest produs actioneaza ca o otrava. Aceasta este in cele din urma absorbita de pielea melcilor si ii va tine la distanta de acum inainte!

Zatul de cafea fertilizeaza plantele cu pH cuprins intre 3.0 si 5.0

Unele plante necesita ingrijire speciala, deoarece au nevoie sa-si pastreze pH-ul cuprins intre 3.0 si 5.0. In acest caz, poti adauga putin zat la baza acestora. Si pentru a le identifica mai usor, trebuie spus ca din aceasta categorie fac parte hortensiile, cameliile si gardeniile.

Sursa foto: gardening.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare