Amenajarea gradinii

#accesorii #gradina de vara #gradina #felinare #amenajare gradina de vara #confectionare felinar #felinar gradina #felinar homemade

Felinarele, accesorii indispensabile in gradina de vara. Iata cum le confectionezi chiar tu!

Felinarele, surse de lumina delicata si romantica, se pot dovedi accesorii indispensabile in gradina ta de vara. Acestea te pot ajuta sa creezi o atmosfera intima, care sa te invite sa petreci momente frumoase in compania celor dragi. In plus, nu necesita o investitie considerabila, cata vreme poti sa-ti creezi propriul obiect de acest fel doar cu ajutorul catorva pasi simpli.

Vara este anotimpul care te imbie sa petreci cat mai mult in afara casei, in aer curat. Si atunci cand dispui de un spatiu de recreere precum o gradina de vara, nimic nu pare mai placut decat sa-ti petreci serile in aceasta oaza, la lumina difuza a unui felinar.

Cum sa-ti confectionezi propriul felinar

Chiar daca nu dispui de un buget generos, acest lucru nu ar trebui sa iti afecteze creativitatea. Iti poti realiza propriul ornament pentru gradina acasa, doar cu ajutorul catorva materiale. Iata pasii de urmat!

Materialele necesare confectionarii felinarului:

  • o lumanare mica
  • borcane adanci
  • hartie colorata
  • panglica colorata
  • foarfeca
  • lipici

Pasii de urmat

Incepe prin a masura hartia colorata si apoi tai-o, astfel incat sa poata acoperi toata suprafata borcanului. Odata ce ai taiat hartia, indoai-o pe jumatate si decupeaz-o pentru a obtine o forma de stea.

Ia lipiciul si aplica-l la capetele hartiei colorate, apoi uneste-le. Continua sa aplici lipici pe aceeasi zona, pentru a fixa cat mai bine hartia in interiorul borcanului ales.

Ia borcanul si asaza hartia proaspat unsa cu lipici in interior, apoi aplic-o cu atentie pe peretii borcanului.

Acum este momentul sa adaugi si lumanarea in interior. La final, nu uita sa legi o panglica colorata in jurul gatului borcanului, pe care s-o dispui sub forma de fundita.

Aprinde lumanarea si bucura-te de lumina delicata pe care acest nou ornament o poate conferi gradinii tale de vara.

Nu in ultimul rand, iata un alt pont demn de luat in considerare: alege borcane de forme diferite si repeta aceste instructiuni. Dispuse printre plante, felinarele iti vor infrumuseta spatiul si iti vor oferi ambientul necesar pentru relaxare.

Sursa foto: allhomedecors.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului