Amenajarea gradinii

# plasa de gard impletita #plasa de gard #gard

Top 5 calitati ale plasei de gard impletite

Cand vine vorba sa construiesti un gard, plasa impletita este cel mai ieftin si mai usor manevrabil material, care te ajuta sa duci, singur, la indeplinire o astfel de lucrare. Oricat de neexperimentat ai fi. Totodata, plasa de gard impletita este ideala, daca vrei sa imprejmuiesti o suprafata intinsa de teren, fara sa te preocupe, in mod deosebit, aspectul estetic, dar si pentru constructia tarcurilor.

 

Daca, inca, stai in dubiu, in privinta alegerii materialului optim pentru o astfel de lucrare, iata principalele calitati ale plasei de gard impletite.

Este flexibila si usor manevrabila

La realizarea plasei de gard impletite este folosita o tehnica speciala, care face ca ochiurile acesteia sa fie extrem de flexibile, fapt ce confera materialului un grad ridicat de manevrabilitate. Plasa de gard impletita se comercializeaza, in general, in role de 10 metri lungime, care se desfasoara, cu usurinta, de-a lungul stalpilor de sustinere a gardului, datorita acestor calitati.

Poti construi si pe terenuri denivelate

Datorita adaptabilitatii sale, plasa de gard impletita poate fi folosita pe orice fel de teren. Spre deosebire de gardurile din materiale traditionale, care necesita o nivelare prealabila a terenului, cele din plasa impletita pot fi ridicate si pe teren accidentat, dar si in zonele in panta.

Este rentabila pentru suprafetele mari

Constructia unui gard pentru a imprejmui un teren de cateva sute de hectare poate fi o investitie costisitoare, avand in vedere cantitatea mare de material necesara. Daca vrei, doar, sa delimitezi perimetrul respectiv de alte suprafete, cea mai inspirata alegere este plasa de gard impletita. Fiind ieftina, costurile nu vor fi mari, chiar daca ai nevoie de mai multe role de plasa. Mai mult, realizarea gardului nu va necesita zile in sir de munca, pentru ca procedurile de montare sunt foarte simple.

Se monteaza usor si rapid

Pentru a ridica un gard de plasa impletita, traseaza laturile cu ajutorul unor tarusi si al unui ghem de sfoara, dupa care marcheaza zonele in care trebuie instalati stalpii de sustinere. Incepe cu parii din colturi, apoi, pune intermediarii la o distanta de 2-2,5 metri. Stalpii se fixeaza in gropi adanci de jumatate de metru si late de 30-40 de centimetri, peste care torni, apoi, beton. Dupa ce acesta s-a intarit, intinde, intre stalpi, fire de tensiune, care au rolul de a tine plasa fixa. Firele mentionate se amplaseaza la varf, la mijloc si la baza, dupa care desfasoara, de-a lungul lor, rolele de plasa. La stalpi, plasa se strange cu bare de tensionare. Pentru o tensionare suplimentara, foloseste cleme speciale.

Ideala pentru tarcurile de animale

Daca nu vrei ca pasarile sau animalele din gospodarie sa iti umble libere in curte, construieste-le tarcuri. Este de ajuns sa imprejmuiesti cu gard perimetrul stabilit, si, pentru ca este o investitie in care nu merita sa investesti prea mult, foloseste plasa impletita. Este materialul cel mai indicat. Pe langa costul scazut, plasa impletita mai are avantajul ca permite o buna aerisire a spatiului si nu blocheaza, in nici un fel, lumina, animalele simtindu-se ca in mediul lor natural.

Daca am reusit sa te convingem de avantajele acestui material si te-ai decis sa te apuci de treaba, intra pe  https://mathaus.ro/c/plasa-de-gard-impletita/12622, unde vei gasi o oferta variata de plasa impletita. Alege modelul dorit si comanda online direct de acasa, beneficiind, in acelasi timp, de transport specializat.

Sursa foto: https://pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului