Amenajarea gradinii

#marul negru #fructe exoctice #dieta # budinca cu mere

Marul negru, fructul delicios pe care prea putini il consuma

 

Marul negru sau fructul cu gust de budinca de ciocolata este originar din America Centrala si doar de foarte putin timp a devenit ceva mai popular. Are aroma si consistenta unei budinci de ciocolata si este ideal pentru cei care urmeaza o dieta, intrucat are doar 70 de calorii.

Numita Diospyros nigra sau sapote negru, planta este insa cunoscuta cu numele "fructul budinca de ciocolata" sau Marul negru, ca urmare a pulpei inchise la culoare. Atunci cand e copt, odata taiat, fructul are culoarea ciocolatei si e moale si catifelat ca o budinca.

Asadar, daca esti iubitor de fructe exotice si cauti mereu noi si noi arome, atunci marul negru este o solutie, mai ales daca nu vrei sa consumi prea multe dulciuri, pentru a putea trece cu bine proba costumului de baie. Asta pentru ca, desi are gustul si consistenta unei budinci de ciocolata, este moale si cremos ca un desert, dar, in acelasi timp, contine foarte putine calorii si este bogat in vitamine si minerale.

Sapotele face parte din familia kaki, de aceea vei vedea ca la exterior seamana destul de bine cu fructele de kaki. Fructele stii ca sunt coapte atunci cand capata culoarea ciocolatei. Pentru a le manca, trebuie sa le tai pe din doua si apoi, cu o lingurita, iei pulpa moale din interior. Vei avea senzatia ca te afli in fata unui desert.

De obicei, fructele sunt culese cand seamana cu niste rosii inca necoapte, verzi, inainte sa ajunga la deplina maturitate. Sunt lasate sa se coaca in spatii amenajate sau chiar acasa, intre trei si sase zile, cam la fel cum se procedeaza cu avocado. Se taie si se curata intocmai cum se procedeaza cu avocado.

Cand este foarte bine copt, fructul se poate folosi la inghetate, ca baza pentru mousse-uri, la placinte cu fructe si smoothies. Il poti gasi in supermarketuri, in zona cu fructe exotice. Daca vrei sa il cultivi la tine in gradina, trebuie sa tii cont ca arborele creste extrem de inalt, ajungand chiar si la 15 metri. Este mereu verde, cu Frunze alternante si palmate, compuse.

Foto: redlandfruitandspice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului