Amenajarea gradinii

#arbusti #arbori #amenajare gradina #sculpturi arbori

Sculpturi din arbori si arbusti pentru gradina ta de basm

Le vezi prin parcuri si prin reviste, le admiri impactul vizual deosebit si ti le doresti aproape. Sunt superbele sculpturi din arbori si arbusti, cunoscute sub numele de arta topiata, una dintre cele mai interesante si populare laturi ale arhitecturii peisagistice. Cu ele poti sa iti transformi gradina in una de basm, care merita sa fie prezentata si adulata in paginile unei reviste de specialitate.

Horticultura ornamentala exista din timpuri stravechi, sculpturile din arbori si arbusti reprezentand una dintre cele mai vechi forme de arta. Fiind considerata specifica oamenilor foarte bogati, arta topiata aduce un plus de rafinament, eleganta si opulenta unei gradini de cinci stele.


Sculpturi din arbori in forma de animale

Unele dintre ele extrem de bine realizare, sculpturile din arbori imita foarte bine anatomia animalelor. Gingase sau, dimpotriva, impunatoare, aceste elemente de decor dau viata unui spatiu verde, personalitate si mult farmec.

Ce-ai zice de doua astfel de sculpturi in forma de urs, care sa sperie pe timp de noapte hotii care atenteaza la proprietatea ta?



Foto: care2.com

Un cerb in mijlocul unei culturi de panselute creeaza un efect vizual idilic, indragit de copii si de adulti tot la fel mult.



Foto: liveinternet.ru

Pana si un cap de foca va da un aer de basm gradinii tale, scotand-o definitiv din anonimat. Cei mici ar transforma aceasta sculptura, fara doar si poate, intr-o atractie principala a casei.





Foto: liveinternet.ru


Sculpturi din arbori atipice

Inspirate din motivele asiatice specifice acestei arte, sculpturile atipice din arbori te pot face sa te simti exact la Alice in Tara Minunilor.





Foto: liveinternet.ru


Sculpturi din arbori amuzante

Daca iti face cu ochiul un decor amuzant in gradina, sculpturile din arbori care iti aduc imediat zambetul pe buze, sunt solutia pe care o cauti. Mai multi omuleti verzi care repara un automobil sport, un vrajitor sau varianta vegetala a trupei The Beatles sunt doar cateva idei de sculpturi din amuzante, care dau valoare si credibilitate artei topiare.







Foto: thelovelyplanet.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului