Amenajarea gradinii

#piatra #alee #amenajare gradina #alee din piatra

Cum sa construiesti o alee din piatra

Gazonul din curtea ta se poate strica daca circuli zilnic, calcand iarba proaspata. Pentru a o proteja, pastrandu-i si aspectul estetic, ai putea sa construiesti o alee din piatra! Pe langa faptul ca va oferi un aspect placut spatiului liber din curtea ta, o alee este folositoare si in zilele ploioase cand ai putea sa te murdaresti daca pasesti direct pe iarba. Iata cateva trucuri de care te poti folosi daca te hotarasti sa cobnstruiesti o alee din piatra.


1. Alege designul aleii din piatra

Inainte sa te apuci de amenajarea curtii tale, este important sa ai in vedere felul in care iti doresti sa arate aleea din piatra. Poti alege o alee curbata sau una dreapta. Modul in care aranjezi pietrele este esential pentru designul aleii. In acest sens, trebuie sa ai in vedere si dimensiunea si forma pietrelor pe care le folosesti. Dupa ce ai ales modelul de alee dorit, poti incepe achizitionarea materialelor.


2. Alege stilul aleii din piatra

Cel de-al doilea pas in acest proces este sa selectezi tipul de piatra pe care il vei folosi. Poti alege pietre mari pentru o alee solida sau pietre mai mici, dar care creeaza o cale interesanta, din punct de vedere estetic. Pavelele sunt, de exemplu, foarte rezistente si pot fi montate foarte usor fara sa fie nevoie de interventia unui specialist.


3. Stabileste conceptul aleii din piatra

Pentru conceptul aleii, poti alege daca pietrele vor fi unite sau daca intre ele va ramane spatiu din care sa rasara gazonul. Daca alegi cea de-a doua varianta, este bine ca distanta dintre pietre sa fie egala pentru un aspect placut.


4. Alege bordura aleii din piatra

In cele din urma, poti alege si o bordura care sa imprejmuiasca aleea pentru un design coerent al curtii. Pietrele alese pentru bordura trebuie sa fie asemanatoaare cu cele alese pentru alee.



Amenajarea aleii este un proiect simplu, dar poate dura foarte mult timp in cazul in care ai o curte foarte mare. Poti alege sa iti amenajezi singur spatiul sau poti sa apelezi la un specialist care sa te ajute.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare