Amenajarea gradinii

#primavara #arbusti #fistic #primavara 2013

3 arbusti ideali pentru primavara 2013

O serie de specii noi de arbusti s-a remarcat pe piata recent si se numara printre culturile la care viseaza gradinarii de pretutindeni in primavara 2013. In cazul in care te-ai gandit sa dai un chip nou si interesant gradinii tale, urmatoarele propuneri multicolore ar putea sa-ti fie pe plac.

Iata 3 specii de arbusti in tendinte pentru anul acesta si cum le poti cultiva, pentru un rezultat satisfacator!


1. Arbustul de fistic (Hydrangea Pistachio)

Specia arbustului de fistic Hydrangea Pistachio nu este apreciata pentru fructele sale, ci pentru aspectul deosebit al frunzelor si al florilor. Florile imense, cu un diametru de 20-25 de centimetri, sunt un amestec de verde intens, cu roz aprins, lavanda, albastru limpede si mov.

Arbustul Hydrangea Pistachio infloreste aproape continuu, din luna iunie pana la primul inghet. Are o forma aproape compacta (120 cm inaltime si 150 cm latime) si se simte cel mai bine cand este expus la soarele diminetii si ocrotit apoi de umbra dupa-amiezii.



Foto: bloomineasy.ca


2. Deutzia

Deutzia, o planta ornamentala superba, are fluorescente similare cu fulgii pufosi de zapada. Rezista excelent la ger sau seceta si se ingrijeste usor, preferand sa fie plantata direct in bataia soarelui. Partea si mai buna este ca se dezvolta in orice tip de sol, chiar daca il apreciaza pe cel bogat in humus.

Pe timp de vara, Deutzia atrage polenizatorii si imprastie un parfum ametitor in gradina. Toamna, florile se ingalbenesc de obicei.



Foto: bigcommerce.com


3. Weigela

Originara din SUA, Weigela este un arbust care infloreste primavara, daruind flori tuburale intens colorate. Specia "Sonic Bloom Red", cea mai noua variatiune a arbustului, este una dintre preferatele tendintelor in gradinarit pentru anul 2013.

Weigela infloreste de doua ori pe an, in luna mai si in toiul toamnei, cu imbobociri razlete intre aceste doua momente importante. Florile arata minunat, de un roz sau rosu intens. Toate speciile Weigela cresc pana la 1,5 m inaltime sau mai mult, daca se bucura in egala masura de bataia directa a soarelui si de umbra, pe parcursul zilei.



Foto: vanbelle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului