Amenajarea gradinii

#reduceri paste #amenajare gradina #gradina #paste

Pregateste-ti gradina pentru sezonul cald. Profita de reducerile de Paste

Odata cu venirea primaverii vei dori sa petreci tot mai mult timp in aer liber. Chiar daca muncile in gradina de legume iti vor ocupa mult timp, este important sa ai si un loc de relaxare, unde sa te odihnesti in serile de calduroase, sau unde sa-ti bei cafeaua dimineata. Orice gradina trebuie sa aiba si un spatiu de relaxare.

Pentru ca ne aflam deja la mijlocul primaverii, iar activitatile de gradinarit sunt in toi, este important sa te pregatesti cu tot ceea ce ai nevoie pentru desfasurarea activitatilor, dar si pentru amenajarea spatiului de relaxare.

Pentru a avea parte de un sezon productiv, dar si de momente de relaxare, iata cateva sfaturi pentru gradinari.

Sfaturi pentru gradinarit

Se apropie cu pasi rapizi momentul in care rasadurile de plante urmeaza sa fie mutate in gradina. Chiar daca ai crescut plantele tale in rasadnite sau sere, ori cmperi rasaduri, este important ca solul sa fie pregatit inainte de a le planta.

Pamantul din gradina trebuie sapat si afanat cu ajutorul unei greble. Iarburile si buruienile trebuie indepartate periodic pentru a preveni ca acestea sa-ti acapareze gradina, chiar daca pe anumite parcele nu ai plantat nimic inca. De asemenea, acum este momentul pentru a adauga un strat de ingrasamant pe sol, astfel incat in momentul plantarii rasadurilor, solul sa fie roditor.

De asemenea, nu trebuie sa uiti de parcelele de pamant unde ai deja culturi de primavara plantate. Continua culegerea ridichilor, salatei si a cepei verzi. Tot acum poti incepe recoltarea usturoiului verde.

Nu uita sa le uzi periodic, deoarece au nevoie de apa multa pentru a se dezvolta (mai ales salata si ridichile). De asemenea, este important sa inlaturi periodic buruienile.

Copacii au, de asemenea, nevoie de ingrijiri. Chiar daca au inflorit deja, este important sa le acorzi atentia cuvenita. Daca este seceta, trebuie udati. De asemenea, daca observi ramuri atacate de boli sau daunatori, copacii trebuie stropiti pentru a preveni raspandirea acestora.

Sfaturi pentru amenajarea spatiului de relaxare din gradina

In orice gradina trebuie sa existe un spatiu de relaxare si socializare. Acum este momentul sa amenajaezi unul, daca nu ai deja, sau sa scoti mobilierul de gradina din depozit. Spatiul de relaxare trebuie sa dispuna de cateva lucruri esentiale:

  1. Mobilier de gradina. Alegerea mobilierului potrivit depinde de bugetul alocat, dar si de spatiul disponibil. Poti pune doar un balansoar si o masa cu scaune, unde sa-ti bei cafeaua si sa organizezi mese in zilele de vara. In schimb, intr-un spatiu generos poti adauga o canapea de exterior, cu fotolii si masuta de cafea, un foisor, un loc pentru sezlonguri (unde sa faci plaja) si orice altceva iti mai doresti. Iar pentru un confort sporit in zilele caniculare, poti instala pe terasa ta un kit de racire cu vapori de apa.
  2. Iluminat. Iluminatul nu trebuie sa lipseasca din locul de relaxare, mai ales ca seara vei petrece cel mai mult timp in acest spatiu, in zilele toride de vara. Pentru a nu consuma energie, alege felinare si lampi cu incarcare solara. Acestea se incarca in timpul zilei si lumineaza pe toata durata noptii.
  3. Gazon si flori. Din spatiul de relaxare nu trebuie sa lipseasca gazonul si florile. Planteaza florile preferate, de care frumusetea carora sa te bucuri zilnic. Daca spatiul de relaxare este amenajat pe o terasa, poti planta flori in ghiveci.
  4. Decoratiuni pentru gradina. Pentru ca spatiul de relaxare sa fie si mai placut, este important sa aduci cateva decoratiuni precum: o fantana (poate fi si una mica, important este sa auzi sunetul linistitor al apei), pitici de gradina sau alte obiecte decorative pentru gradina, ghivece cu flori exotice etc.

Profita de reducerile de Paste

Magazinele online se intrec in oferte de Paste la unelte de gradinarit. Profita de acestea pentru a achizitiona unelte de gradinarit necesare, precum furtun de udat, pulverizator de mana (pentru stropirea legumelor), foarfece pentru vie, topoare si alte unelte necesare pentru desfasurarea muncii in gradina.

Tot acum este momentul perfect pentru a achizitiona articole gradina ornamentale precum decoratiuni gradina, felinare si lampi pentru iluminat, suporturi pentru flori, gratar si orice iti mai doresti sa aduci in gradina ta.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare